3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Mantar zehirlenmesi: 1 ölü

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, tarlada çalışırken bulduğu mantarları akşam evinde pişirip yiyen kadın zehirlenerek hayatını kaybetti. 

Sındırgı'nın Osmanlar köyünde ikamet eden Ayten Şengönül, 28 Ekim günü eşi Ali Şengönül ile birlikte tarlada çalıştı. Tarlada çalışırken bulduğu 2 adet mantarı alıp evine götüren Ayten Şengönül, 'Maşınga' adlı sobanın üzerinde pişirdiği mantarları yedi. Akşam yemeğinden sonra camiye giden Ali Şengönül, yatsı namazından sonra döndüğü evde eşini ölmüş halde buldu. Hayatını kaybeden Ayten Şengönül'ün kalp ve tansiyon rahatsızlığının da bulunduğu belirtildi. 

Jandarmanın yaptığı incelemenin ardından Sındırgı Devlet Hastanesi morguna kaldırılan yaşlı kadının cenazesi savcı tarafından kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Geçtiğimiz hafta sonu köyünde toprağa verilen Ayten Şengönül'ün ölümüyle ilgili başlatılan savcılık soruşturması devam ediyor. Mantar yedikten sonra hayatını kaybeden 69 yaşındaki Ayten Şengönül'ün, olay tarihinden bir hafta önce komşusunun sünnet düğününde objektiflere takılan fotoğrafı son görüntüsü oldu. 

Bu arada, uzmanlar, özellikle bu mevsimde bol miktarda yetişen tabii mantarları tüketirken zehirli mantara dikkat edilmesi gerektiği, şüpheli mantarların tüketilmesinden kaçınılması, şüpheli mantardan etkilenenlerin en kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiği uyarısında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 15:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?