5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Manyas'a Anadolu Lisesi

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Manyas ilçesine yaptığı ziyarette Atatürk İlköğretim Okulunda öğrencilerin karne dağıtım törenine katıldı ve daha sonra İl Özel İdare bütçesinden yaptırılacak olan 18 derslikli okulun temelini attı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal ile birlikte ilçeye gelen Vali Arslan'ı Manyas Kaymakamı Adem Ergül ve ilçe protokolü karşıladı.

Bir süre Kaymakamlıkta kalarak ilçenin sorunları hakkında brifing alan Vali Yılmaz Arslan daha sonra Cumhuriyet Köyü yolu üzerinde bulunan yeni yerleşim alanına yerel imkanlar ile yaptırılacak olan Anadolu Lisesi binasının temelini attı.

Kar yağışı altında gerçekleşen törende Vali Arslan yaptığı konuşmada, Balıkesir'in eğitim alanında bayağı bir yol katettiğini Manyas ilçesinin ise okul bakımından zengin bir ilçe olduğunu belirterek, kesilen kurban eşliğinde butona basarak okulun temel atma törenini gerçekleştirdi.

Vali Yılmaz Arslan ve beraberindekiler daha sonra Merkez Atatürk İlköğretim Okuluna giderek 2/A ve 8/A sınıflarında öğrencilerin karnelerini verdi. 400 öğrenciye sahip okulun Müdürü Celil Kurt ve öğretmenler tarafından karşılanan Vali Arslan ve beraberindekiler öğrencileirn karnesini verirlerken, öğrencilere sömestr tatilinde ders çalışmalarını ve kitap okumalarını önerdi.

Notları yüksek olan öğrencileri kutlayan Vali Arslan, zayıf olan öğrencilerede çalışmaları konusunda uyardı. Vali Arslan daha sonra ilçeden ayrıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 17:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?