7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Manyas'ta dere taştı

Balıkesir'in Manyas ilçesinde aşırı yağışlar etkili oldu. Dere taşması sonucu köprü sular altında kalınca yol ulaşıma kapandı.

Manyas ilçe merkezinin 7 köy ile bağlantısını sağlayan alternatif yol ile Kocaçay üzerinde bulunan Çavuşköy Köprüsü, aşırı yağışlar nedeni ile taşan derenin altında kalınca araç ve yaya trafiğine kapandı.

Manyas'ı, Çavuşköy, Dereköy, Çakırca, Şevketiye, Süleymanlı, Dura ve Necip köyleri ile birbirine bağlayan ve normal mesafeyi 10 kilometre daha kısaltan yol üzerindeki Çavuşköy köprüsü, aşırı yağışla birlikte taşkın tehlikesine karşı önlem amacıyla Manyas barajının kapağının açılması ile tahliye edilen su yüzünden ulaşıma tamamen kapandı.

Köprünün altındaki büzlerin içinin ağaç parçaları ve derenin getirdiği atık maddelerle tıkanmasının etkili olduğu olayda, yöre halkı zor anlar yaşıyor. Çavuşköy Muhtarı Asım Önal, köprünün kapanması ile çok zor günler geçirdiklerini, ilçeye gelmek için daha fazla yol kat etmek zorunda kaldıklarını söylerken, Çavuşköy köprüsünün yerine yeni bir köprü yapılmasını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 11:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?