3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Manyas'ta kan bağışı

Balıkesir kan merkezi ekiplerinin üç aylık dönemlerde rutin olarak Manyas ilçesinde gerçekleştirdiği kan bağış kampanyasında, iki günde 80 ünite kan toplandı. 

Balıkesir Kan Merkezi'nin düzenlediği kan bağışına Manyaslılar büyük ilgi gösteriyor. Kızılay tarafından bugüne kadar on kez kan bağışında bulunan Mehmet Şanver, Hasan Kahraman, Sevcan Öztop, İsmail Acar ve Şemsi Ovalı'ya bronz madalya ve beratları verildi. Kızılay Şube Başkanı Fikret Özyar, vatandaşların düzenli olarak kan bağışına katıldığını ve il genelinde ilk üç sırada yer aldığını söyleyerek teşekkür etti. 

Balıkesir Türk Kızılayı Kan Merkezi Müdürü Dr. Tolga Gezer ise kan merkezlerinin Ramazan ayında gece saat 24.00'a kadar açık tutulacağını ve kan bağışlarının kabul edileceği belirtti. Ramazan ayında bir çok kişinin oruçlu olması sebebiyle kan vermeye çekindiğini, kan bağış oranlarında düşüş gözlendiği ifade eden Gezer, buna karşılık kan ihtiyacının değişmediğini anlatarak, Ramazan ayında böyle bir uygulama yapacakları belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 15:50:18
Güncelleme :31 Ağustos 2008 Pazar 16:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?