7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Manyas'ta meralar ıslah ediliyor

 Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı Salur beldesi ile Kocagöl, Yeniköy, Eskiçatal ve Haydar köylerinde mera ıslahı çalışmaları devam ediyor.

İlçe Tarım Müdürlüğünde çalışan sözleşmeli ziraat mühendisleri ile müşterek yapılan çalışmalarda 10 bin dekarlık mera ıslah edilecek.

Çalışmaları yerinde görmek üzere Manyas'a gelen Balıkesir İl Tarım Müdürü Ruknettin Ceyhun'a bilgi veren Manyas İlçe Tarım Müdürü Dursun Yanlıç, 38 köyde 39 bin 900 bin dekar mera bulunduğunu, 9 köyde ise mera alanı bulunmadığını söyledi.

Yanlıç, 4342 sayılı mera kanunu ve Balıkesir Mera Komisyonunun aldığı karar gereği, Manyas köylerinde mera tesbit çalışmalarının 2003 yılında tamamlandığını, Haydar, Eskiçatal, Tepecik ve Çamlı köylerinde mera tahdit ve tahsislerinin tamamlandığını, adı geçen köylerde mera yönetim birliklerinin seçiminin yapıldığını anlattı.

Ceyhun ise, mera alanlarının ıslahı ve korunmasında büyük önem taşıyan kontrollü ve münavebeli otlatma için her yıl TARGEL mühendisleri ve muhtarlıkların da desteği ile otlatma planları hazırlanıp titizlikle uygulanmasına çalışıldığını söyledi.

Manyas'taki mera tespit çalışmaları sırasında ilçe sınırlarında tespit edilen 6087 dekar mera işgali ile ilgili 203 kişi hakkında işlem yapıldığı, sonuçlanan dava sayısının ise 232'ye ulaştığı, sonuçlanan davalardan 55'inden tazminat bedellerinin tahsil edildiği açıklandı.

Eskiçatal merasında İl Tarım Müdürü Ceyhun da traktöre binerek ot biçti. Dikenlerin de kesilip parçalanarak yem olarak kullanıldığını belirten Ceyhun, meradaki her bitkiyi değerlendirdiklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 16:59:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?