3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Marmara Denizi'nde salya salgını

Balıkesir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Kenan Çınar, Marmara Denizi'ndeki salya salgının balıkçıları çok zor duruma soktuğunu belirterek, Eylül ayından itibaren çoğu teknenin denize açılamadığını söyledi. 

Balıkesir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Kenan Çınar, Marmara Denizi'ni istila eden salyanın balıkçıları olumsuz etkilediğini açıkladı. 15 Eylül tarihinden beri Bandırma, Erdek ve çevresinde balıkçıların denize açılamadığını kaydeden Çınar, "Marmara Denizi'nde yaşanan salya balıkçılar için gizli bir tehlike. Salya salgını sebebiyle şu anda Bandırma ve Erdek'ten denize açılan bir tek tekne bile yok. Teknelerimiz limana hapis olmuş durumda. Marmara Denizi'nin neresine giderseniz gidin salya tehlikesi her yeri kaplamış durumda. Bandırma ve Erdek'te balıkçıların yüzde 70'i salya yüzünden zarar etti. Eskiden Bandırma Balık Hali İskelesi'ne onlarca balıkçı teknesi gelip bol miktarda balık bırakırdı, ancak şu anda salya belası yüzünden iskeleye gelen tekne yok. Eğer salya tehlikesi böyle devam ederse zor durumda olan balıkçı iyice biter. Şu anda Bandırma'da tezgahlarda satılan balıklar ya Karadeniz den ya da Ege'den gelen balıklardır. Salya tehlikesinin devam etmesi halinde Bandırmalı
vatandaşlarımız balık yeme zevkinden mahrum kalacaktır. Balıkçılar olarak bizler salya tehdidinin biran önce sona ermesini bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 10:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?