3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Marmara'da 4 metrelik canavar

Marmara Denizi'nde İmralı açıklarında 4 metre boyunca camgöz cinsi köpek balığı yakalandı.

Marmara Denizi'nde bir süredir balıkçıların ağlarına saldıran 'camgöz' cinsi köpek balığı uzun uğraşlar sonunda yakalandı. İmralı Adası açıklarında avdan dönen iki balıkçı teknesinin 5 saat süren uğraşları sonunda yakalanan köpek balığı Bandırma Balık Hali'ne getirildi.

10 kişinin güçlükle kaldırabildiği köpek balığını görmek isteyen vatandaşlar hale akın etti. Sergilendiği sırada hala canlı olan köpek balığının ağzından ise çok sayıda balık çıktı. 280 kilo ağırlığında ve 4 metre boyunda olan köpek balığının insanlara saldıran cins olan 'camgöz' olduğunu belirten balıkçılar, köpek balığını yaz aylarında vatandaşlara zarar vermeden yakaladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Geçiciler Balıkçılık'ın sahibi Ahmet Geçici, yakalanan köpek balığının yaz aylarında kıyılara gelerek insanlara saldırabileceğini ifade ederek, "Köpek balığı İmralı açıklarında yakalandı. Bu zararlı bir hayvandır, balıkları yiyor. Yaz aylarında kıyılara gelerek insanlara saldırır, ufak çocukları bile yutar. Yazın bunlar kıyılara doğru hücum eder kışın derin sularda gezer. Bunların bir cinsi insanlara saldırmaz, bazıları ise saldırır. Bu yakalanan insanlara saldıran camgöz cinsi köpek balığıdır. Bunlar
bize de zarar veriyor, ancak gördüğümüz zaman insanlara zararı olmasın diye peşine düşüp yakalıyoruz" dedi.

Köpek balığının temizlenip parçalandıktan sonra yurtdışına ihraç edileceği belirtildi

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 18:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?