2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

'Mavi Vurgun'da 3. dalga!

Balıkesir'de hayali hayvan işiyle uğraşanlara yönelik Mavi Vurgun soruşturması dahilinde düzenlenen son operasyonda, aralarında kamu görevlileri ve müteahhitlerin de yer aldığı 50'ye yakın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı KOM ve İstihbarat Şubelerinin birlikte yürüttüğü çalışma neticesinde, tarımsal kalkınma kooperatifi ile başlayan operasyonların Mavi Vurgun kod adı verilen ikinci aşamasında çok sayıda veteriner ve sivil şahıs gözaltına alınmıştı. 44'ü memur 85 kişinin gözaltına alındığı Mavi Vurgun'da 11'i kamu görevlisi toplam 24 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

MÜTEAHHİTLER GÖZALTINDA

Operasyonun son ayağında ise, bazı kamu ihaleleri ve hizmet alımları ile tarımsal kalkınma kooperatifleriyle ilgili ihalelerin de mercek altına alındığı, bu kapsamda aralarında tanınmış isimlerin de bulunduğu çok sayıda müteahhit ile kamu görevlilerinin de yer aldığı 50 civarında kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Operasyonla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın genişletilerek devam ettiği öğrenildi.

İl Jandarma Komutanlığında gözaltında tutulan biri kadın 50'ye yakın kişi bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında şüpheli sıfatıyla Balıkesir Adliyesi'ne sevk edildi .

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2012 Çarşamba 12:56:43
Güncelleme :20 Haziran 2012 Çarşamba 13:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?