7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Meclis Salonu'nda basın toplantısı

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, hiç vergi borcu olmayan bir belediye teslim ettiğini, ancak borç batağında, can çekişen bir belediye teslim aldıklarını söyleyerek belediyeye hayırseverlerin bağışlarını kabul edeceklerini belirtti.

Meclis Salonu'nda ilk kez düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, yeni atadığı basın danışmanı Ertuğrul Akçaylı'dan basın toplantılarının, haftanın son günlerinde düzenlenmemesi istedi. Çiçeği burnunda danışmana Kılıç, "Siz bileceksiniz, basın toplantıları ya Pazartesi ya da Perşembe günleri düzenlenir. Hafta sonları kimse gazete okumaz" dedi.

Kılıç, “Belediye’nin borçları çok, o nedenle kahvaltılı toplantı yapamadık” diyerek ince bir mesaj verdi. Ardından gazeteciliğin çok onurlu bir meslek olduğunu söyleyen Kılıç, "Günümüzde çoğu insan gazeteci olmak istiyor. Herkes bu mesleği seçerken maaşını bilerek tercih ediyor. Hakim, savcı, avukat gibi meslekleri seçenlerde maaşını ve mesleğin zorluğunu biliyor. Gazeteci de bu mesleği seçerken maaşını bilecek, ya da gazeteciliği seçmeyecek. Ahbap çavuş ilişkisi bizde olmaz. Kamu görevini yapanı denetlemek için, önce kişinin kendisininde dürüst olması gerekir. Biz şimdi temiz bir sayfa açıyoruz. “Ağzında bal taşıyan arının arkasında iğnesi olur” eskileri bir kenara bırakalım ve önümüze bakalım. Hepinizi kucaklıyorum. Edremit için iyi şeyler yapalım. Her şeyi sıfırladım. Yanmış yer bir daha yanmaz. Biz hizmet için geldik. Çırağımız nedense arka kapıdan kaçtı. 35 milyon TL borç bıraktı. Hem de iktidar partisi olmasına rağmen. Bu konu çok önemli"diye konuştu.

Makam aracının hacizli olması nedeniyle kendi özel otosunu kullandığını belirten Kılıç, "Bunun haberi nedense yapılmadı. Ancak sıfır bir araç alsaydım, bunun haberini yapardınız. Basın objektif olacak. Çalışanlarımız da bizim hızıma yetişecek" ifadesini kullandı.

Belediyenin piyasaya, emanet, depozito, teminat vadesi geçmiş taksitli borçlar ile İller Bankası'na toplam 35 milyon TL, Edremit Belediyesi Ltd. Şti.’nin ise 3 milyon TL borcu olduğunu anlatan Kılıç, "İlçemize acı bir miras bırakılmıştır. Yaptığımız incelemelerde gördük ki Edremit Belediyesi'ne ve Edremitlilere ait olan yaklaşık 8 Milyon TL'lik gayrimenkul maalesef satılmıştır. Bunların içinde satışları kanunen yasak olan Vakıf arazileri de mevcuttur. Bu bataktan gayretle, irademizle, yılmaz azmimizle tükenmeyecek, çalışmamızla sağlam bir ekonomik planlama ve yapılanma ile çıkacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Sizlere burada huzurunuzda Tuncay Kılıç sözü veriyorum" şeklinde konuştu.

Öncelikli projeleri ile ilgili olarak da Kılıç, Edremitlilerin, özellikle genç kuşakların yarınlarına güzellikler katacak olan Ülkü Tepe projesini en kısa sürede tamamlayacaklarını, maalesef burasının yıkıntılarla dolu bir çöplük tepe haline geldiğini, bin 400 adet ağacın kuruduğunu ve zoolojik olarak güvercinler, tavşanlar ve köpeklerin öldüğünü ve her 3 - 4 mahalleye bir düğün salonu projesi adıyla yeni bir projeyi ilk fırsatta hayata geçirmeyi düşündüğünü söyledi.
Kılıç ayrıca, yeni yapılan Belediye sarayına “kiralık belediye sarayı” diye tabela asacağını, belediye borçları nedeniyle ihtiyaç olmasına karşın makam aracı almayacağını da sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 17:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?