6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Meltem Türkiye birincisi oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye genelinde düzenlediği, "Türk Kültüründe Nevruz" konulu yarışmanın kompozisyon dalında Balıkesir Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi Öğrencisi Meltem Aydın Türkiye birincisi oldu. Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi Öğrencisi Kevser Ütnü de Türkiye üçüncüsü seçildi.

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, makamında kabul ettiği öğrencileri kutladı. Dereceye girenlerin ödüllerinin 21 Mart tarihinde Ankara'da yapılacak olan kutlamalar sırasında verileceği, öğrencilerin 19-22 Mart tarihleri arasında Ankara'da aileleri ile birlikte misafir edilecekleri bildirildi. yarışma ve etkinlikler hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, "Türk dünyasının ve dünya tarihinin en eski mevsimlik bayramlarından olan Nevruz'un tanıtılması, konuya ilişkin değerlerimizin kuşaktan kuşağa aktarılması, gençliğimizin insan ve doğa sevgisi ile hoşgörü ve yardımlaşma duygularını pekiştirip milli, tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak yetişmelerini sağlamak amacıyla, Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı'nca Türkiye genelinde, 'Türk Kültüründe Nevruz' konulu tüm resmi ve özel ilköğretim okullarının 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri arasında resim, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında şiir ile ortaöğretim kurumlarının öğrencileri arasında kompozisyon yarışmaları düzenlendi.

Balıkesir'de düzenlediğimiz yarışmada ilk üçe giren eserleri komisyon marifetiyle belirleyip Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ilettik. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları kapsamında illerden gönderilen eserler değerlendirme kurulları tarafından değerlendirilmiş ve söz konusu yarışmalarda, ilimiz Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi öğrencisi Meltem Aydın, 'kompozisyon' dalında Türkiye birinciliğini kazanırken, yine kompozisyon dalında Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencisi Kevser Ütnü de Türkiye üçüncülüğünü kazanmışlardır" dedi.
Ödül kazanan öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, dereceye girenlerden birinci olan Meltem Aydın'a Bakanlık tarafından 800.00 TL, üçüncü olan Kevser Ütnü'ye de 600.00 TL para ödülü verileceğini belirtirken öğrencilerin bundan sonraki hayatlarında başarılarının devamını diledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 10:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?