2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Metan gazı öldürdü

METAN GAZI 1 İŞÇİYİ ÖLDÜRDÜ

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki bir sitenin arıtma tesisinde temizlik yapan 2 işçi, metan gazından zehirlendi. 1 işçi hayatını kaybetti, diğeri ise yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Edinilen bilgilere göre, Altınoluk beldesinin Narlı köyünde Manolya isimli sitenin arıtmasını temizlemek için fosseptik çukuruna giren Hüseyin Mutlu (45) ve Serkan Çakmak isimli işçiler, saat 18.30'da çukurda biriken gazdan zehirlenerek Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede hizmet veren bir arıtma firmasında çalışan 2 çocuk babası Hüseyin Mutlu'nun zehirlendiğini anlayan Serkan Çakmak'ın da çukura girdiği ve ikisinin de zehirlendiği iddia edildi.

Yaklaşık 5 metre derinlikteki çukurda zehirlenen işçilerden Hüseyin Mutlu'nun hayatını kaybettiği öğrenilirken, Serkan Çakmak ise ilk tedavisinin ardından yoğun bakıma servisine alındı. Olayı haber alan Mutlu'nun eşi ve akrabaları Edremit Devlet Hastanesi'nde sinir krizleri geçirdi.

Olayın gerçekleştiği sitenin arıtma tesisinde konuşan çevre sakini Ali Rıza Doğan, "Ben olay anını bilmiyorum. Ancak ben geldiğimde içerden çıkarıyorlardı. İki çocuk babası olduğunu duydum. Gazdan zehirlenmişler. İşçileri zabıta ve sağlık görevlileri çıkardı. Çok üzgünüz" dedi.

Hüseyin Mutlu'nun cenazesi hastane morguna kaldırılırken, olayla ilgili jandarma ekipleri soruşturma başlattı.

METAN GAZI 1 İŞÇİYİ ÖLDÜRDÜ
METAN GAZI 1 İŞÇİYİ ÖLDÜRDÜ
METAN GAZI 1 İŞÇİYİ ÖLDÜRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 22:33:04
Güncelleme :10 Haziran 2011 Cuma 08:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?