2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

METEF’in gözdesi organik yiyecekler

METEF’İN GÖZDESİ ORGANİK YİYECEKLER

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı 2011’(METEF), görkemli bir tören ile açıldı.

Edremit Remzi Molvalıoğlu Anadolu Otelcilik Ticaret Turizm Meslek Lisesi konferans salonunda açılan METEF 2001’in en gözde ürünü ise, bitki özlerinden imal edilen organik yiyecekler oldu. METEF 2011’in 3 gün süreyle saat 11.00 ile 17.00 arasında ziyaretçi kabul edeceği öğrenildi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nda en büyük ilgiyi Edremit Yılmaz Akpınar Teknik Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından tamamen organik ürünler kullanılarak yapılan gıda maddeleri topladı. Fuarın açılış kurdelesini Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit Belediye Başkanvekili Muharrem Terzioğlu ve Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan kesti.

Beledi ye Başkanı Tuncay Kılıç’ın da katıldığı açılış töreninde bilgiler veren Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, “Meslekî ve teknik eğitimdeki gelişmelerle, bu eğitimin ulaştığı noktayı gösteren öğretmen ve öğrenci ürünlerini sergilemek, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın meslekî ve teknik eğitim veren kurumlar arasında bilgi alış-verişi ve sürekli bir iş birliği sağlamak, meslekî ve teknik eğitimi kamuoyuna tanıtmak, bu eğitim alanına karşı ilgi ve isteği artırıcı etkinliklerde bulunmak amacıyla 1999 yılından bu yana ülkemiz genelinde gerçekleştirilen ve kısa adı METEF olan "Meslekî ve Teknik Eğitim Fuarımızda öğrencilerimizin yaptığı ürünler yer alıyor. Toplumsal hayatımızda ihtiyaç duyulan, nitelikli insan gücü yetiştiren mesleki eğitimin önündeki engellerin ortadan kaldırılması, mesleki eğitimde okullaşma oranının arttırılması amacıyla, kısa orta ve uzun vadede yapılan eylem planları hayata geçirilmektedir” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN EYLEM PLANI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2008-2012 Eylem Planı hakkında da bilgiler veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Damar, “Milli Eğitim Bakanlığımızın 2008-2012 Eylem Planı’nda ve Hükümet programında, mesleki ve teknik eğitimin ortaöğretim içindeki payının 2012 yılı sonuna kadar yüzde 35’lerden yüzde 50'ye çıkarılması hedefine yer verilmiştir. Bugün itibarıyla ilçemizde orta öğretim kurumlarında okuyan öğrenci sayısı 5 bin 760 olup bu öğrencilerimizden 2 bin 41’i mesleki liselerinde eğitim görmektedir. Yüzde 35. Bu yıl içerisinde toplamda 3 bin 944 öğrenciye mesleki eğitim hizmeti verilmiştir. Yaygın eğitim kurumlarımızdan ise Mesleki Eğitim Merkezinde 75 dalda 430 Çırak, 205 Kalfa olmak üzere 635 öğrenciye, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce yıl içerisinde açılan 30 dalda 81 adet Mesleki ve Teknik Kursta bin 268 kursiyere mesleki eğitim hizmetleri verilmiştir. Bu yılki fuarımız ilçemizde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren örgün eğitim kurumlarımızdan Anadolu Otelcilik Turizm Ticaret Meslek, Endüstri Meslek ve Yılmaz Akpınar Meslek Lisesi ile yaygın eğitim kurumlarımızdan Mesleki Eğitim Merkezi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Fuar 3 gün süreyle 11.00 - 17.00 saatleri arasında ziyarete açık kalacaktır” diye konuştu.

Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Atatürk’ün, “Benim önerilerim ile bilimin bulguları arasında bir çelişki doğarsa bilimin dediklerini uygulayın” sözünü hatırlatarak bilimin dediklerinin doğruluğundan şüphe edilmemesi gerektiğini söyledi. Fuarda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Kaymakam Tunç, bitkisel ürünler kullanılarak Türkiye’de ilk kez üretilen ürünlere dikkat çekti ve bu çalışmaların örnek olacağını vurguladı.

METEF’İN GÖZDESİ ORGANİK YİYECEKLER
METEF’İN GÖZDESİ ORGANİK YİYECEKLER
METEF’İN GÖZDESİ ORGANİK YİYECEKLER
METEF’İN GÖZDESİ ORGANİK YİYECEKLER
METEF’İN GÖZDESİ ORGANİK YİYECEKLER
METEF’İN GÖZDESİ ORGANİK YİYECEKLER
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2011 Salı 17:12:02
Güncelleme :17 Mayıs 2011 Salı 17:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?