6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Meteorolojiden sel uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Balıkesir bölgesinin bugünden itibaren Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına girdiği, yarın özellikle kıyı kesimlerinde kalan körfez ilçelerinde etkili sağanak yağış beklendiği, vatandaşların sel olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olması istenildi.

Meteoroloji Balıkesir Bölge Müdürü Ramazan Özger imzasıyla geçilen meteorolojik ihbarda, bölgenin bugünden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına girdiği bildirildi.

Buna göre, Balıkesir'de yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği, yağışların öğle saatlerinde kıyı kesimlerimizde (Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Altınoluk ilçelerinde) yer yer etkili olacağı tahmin edildiği açıklandı. Rüzgarın ise Güney (Lodos) yönlerden orta, yarın ise kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Balıkesir bölgesinin genelinde etkili olması beklenirken, saatte 40 ila 60 km, zaman zaman 70 ila 90 km hıza ulaşması öngörülüyor. Beklenen sağanak yağışların ve kuvvetli rüzgarın neden olacağı olumsuz şartlara karşı (su baskını, yıldırım, çatı uçması, ulaşımda aksamalar v.b. gibi) vatandaşlar ve ilgililer tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 17:05:02
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 09:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?