5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Mezarlardan talaş çuvalları çıktı!

SAHTE MEZARLARDAN TALAŞ ÇUVALLARI ÇIKTI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediyenin mezarlıklarda yer çevirmeyi yasaklaması bazı uyanıkları değişik yöntemlere itti. Açılan sahte mezarlarda talaş çuvallarının çıkması görevlileri şaşırttı.

Burhaniye’de mezarlıklardan para alınmazken, bazı vatandaşların yakınları için yer çevirmeleri görevlileri harekete geçirdi. Mezarlıklar sorumlusu Yavuz Baltacı’nın yönetimindeki ekipler yer çevirmek için örülen duvarları yıkarken bazı vatandaşlar da değişik yöntemlere başvurmaya başladı.

Börülce köy mezarlığında çalışma yapan ekipler çok sayıda sahte mezar belirledi. Mezar görüntüsü verilen toprak yığınlarının kaldırılmasıyla birlikte şaşırtan görüntüler ortaya çıktı. Sahte mezarlardan çok sayıda talaş çuvalının çıkması görevlileri şaşırttı. İlçe merkezindeki iki mezarlığın da ücretsiz olduğunu belirten belediye mezarlıklar sorumlusu Yavuz Baltacı, “Biz belediye olarak defin işlemlerinden her türlü yardımı yapıyoruz. Mezarlıklar parasızdır. Mezarlıklarda yer çevirmek için örülen duvarları yıkıyoruz. Bu defada sahte mezarlar otaya çıktı. Bunları açtığımızda içlerinden talaş dolu çuvallar çıktı. Vatandaşlarımızdan mezar yeri çevirmemelerini ve sahte mezar yapmamalarını istiyoruz” dedi.

SAHTE MEZARLARDAN TALAŞ ÇUVALLARI ÇIKTI
SAHTE MEZARLARDAN TALAŞ ÇUVALLARI ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 11:36:00
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 14:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?