6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Mezuniyet töreninde gözyaşı

Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu'ndaki (BTİOYO) eğitim ve öğrenimlerini tamamlayan 300 öğrenci mezun oldu.

Kampustaki törende tüm mezunlar adına konuşma yapan Sinem Özcan isimli öğrenci duygulanınca kürsüde gözyaşlarını tutamadı.

Çağış Kampusundaki törene Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, BTİOYO Müdürü Cevdet Avcıkurt, eski rektör Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Cevdet Avcıkurt, ailelere teşekkür etti. Öğrencilere seslenen Avcıkurt, "Her biriniz hayata yeni atılacak uzmanlarsınız. Hayatta bazı şeyler vardır ki onlar ilktir ve hiç bir zaman unutulmaz.

Evvelki gün doğdunuz, dün çocukluk yıllarını yaşadınız, bugün gençlik yıllarını yaşıyorsunuz, sabah üniversiteye kayıt yaptırdınız ve şimdi mezun oluyorsunuz. İşte hayat bu kadar hızlı akıyor. Artık hayallerinizi gerçekleştirmek için zamanı çok iyi değerlendirmek zorundasınız. Sizlere bir öğretmen, bir abi ve abla, hatta zaman zaman da anne, babanız gibi yakın olmayı hedefledik. 4 yıl boyunca sevincimizi ve üzüntümüzü birlikte paylaştık. Sizlerden güç alarak hep daha iyisini verme çabası içerisinde olduk. Sizleri bu saatten sonra coşkuyla uğurluyoruz. Antik çağda yaşamış bir bilgenin dediği gibi, 'denize açılmak istiyorsan bunun için iyi bir rüzgar gerekir'. Hayatınızda iyi rüzgarların hep arkanızda olmasını diliyorum" dedi.

HADİSE'Lİ FİNAL
Milletvekili Bulut ve Rektör Saylan'ın da birer konuşma yaptığı törende mezun olan 300 öğrenci havaya kep fırlattı. Konaklama İşletmeciliği bölümünde Ahmet Solmaz, Aytek Sevand ve Sinem Özcan, Seyahat İşletmeciliği bölümünden, Gül Fırat, Ceyda Gülgeze ve Beril Çaylı, Turist Rehberliği bölümünde de Seher Geyik, Sümeyye İmre ve Sonay Kaygalak dereceye girdiler. Öğrencilere diplomalarını milletvekili Ahmet Duran Bulut, rektör Şerif Saylan, Mehmet Çalışkan ile öğretim üyeleri verdi. Törenin finalinde hep birlikte kep fırlatan öğrenciler Hadise'nin, "Düm tek tek" şarkısı eşliğinde dans edip eğlendiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 10:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?