6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

MHP: Kara bir dönemden geçiyoruz

MHP'DEN TERÖRE GÖZDAĞI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yaşanan 7 askerin şehit olduğu terör saldırısına sert tepki gösterdi. Duran, bazı iç ve dış mihrakların Türk milletinin birliğinden, kimliğinden ve dirliğinden rahatsız olduklarının anlaşıldığını söyledi.

MHP İl Başkanı Mehmet Duran, parti binasında yönetim kurulu üyeleri olduğu halde düzenlediği basın toplantısında hafta sonu hayatını kaybeden İGM Üyesi Veysel Çiftçi için taziye dileğinde bulundu.

Yirmi birinci yüzyılda demokratik ülkelerin en büyük sorunlarından birinin terör sorunu olduğunu belirten Mehmet Duran, demokratik sistemler açısından da önemli bir tehdit unsuru oluşturan terör ortamında Türkiye'nin içinde olduğu karanlık süreçte çok dikkatli adımlar atıp tahriklere karşı sağduyulu yaklaşması gerektiğini belirtti.

Ülkedeki terörün sözde açılım ile birlikte daha da güç kazandığını ileri süren Mehmet Duran, "Ülkemizi uçurumun kenarına kadar getiren zihniyet artık kontrolden çıkmış ve DTP ile birlikte Türkiye'yi çatışma ve bölünme ortamına doğru hızla sürüklemektedir. Görünen odur ki, içte ve dışta bazı mihraklar milletimizin birliğinden, kimliğinden ve dirliğinden rahatsız olmaktadır. Tarihten husumet çıkaran, geride ve örtülü kalan nefretlerini sözde demokratlık kisvesiyle örtmeye gayret eden zihniyet, tarihimizle hesaplaşmak, yargılamak ve bunu fırsat olarak kollayan yabancı odaklara sırnaşmak için her tavizi vermekten kaçınmamaktadır. Askerimizin başına çuval geçirildiğinde sessiz kalınması, şehide kelle, terörist başına sayın denmesi, ayrıca zinanın suç olmaktan çıkarılması, 301.maddeden Türklük kavramının çıkarılması gibi kanun değişiklikleri de bu yola hizmet etmiştir. 'Terör, siyasi, ekonomik ve demokrasi açısından faturası çok daha ağırlaşan, birlik ve bütünlüğümüzü tehdit eden bir sorun haline gelmiştir.'' Ecdadımızın 1071 Malazgirt meydan savaşıyla Anadolu'ya girişleri ve Anadolu'yu yurt edinmelerinden sonra batılı devletlerin ve özellikle bunlarla birlikte hareket eden bölgemizdeki komşu ülkelerin Anadolu'da yaşayanları topraklarını koruyamayacak güçsüzlüğe düşürmek ve Anadolu'dan söküp atmak gibi ütopik hedefleri apaçık ortadayken ve her an ülkemizi tehdit etmekteyken sadece askeri müdahalelerle yıkıcı ve bölücü faaliyetlerden uzak yaşamak mümkün değildir. Yani, bu terör örgütüne açıkça siyasi ve ekonomik olarak destek veren ülkeler varken, terör sadece askeri müdahalelerle bitirilir mi? Tabii ki bitirilemez. Öyleyse, askerlerimizin gösterdiği çabayı bütün siyasetçilerin de terör örgütüne siyasi ve ekonomik destek veren ülkelerin engellenmesi için göstermeleri gerekmektedir. Utanmadan bizlere demokrasi, özgürlük ve insan hakları dersleri vermek isteyen iktidar mensupları gibi PKK'lı teröristler ve yandaşları da mazlum rolü oynamaktadırlar. Eğer konu ülkemizin meseleleri ise bir yumruk gibi sıkılı olmalıyız. Türkiye, tuzaklarla dolu, ihanetlerle çevrili, hain emellerle kuşatılmış, kara bir dönemden geçmektedir. Milletimizin bin yıllık kardeşliği bozulmaya çalışılmaktadır" dedi.

 

TÜRK-KÜRT KARDEŞ

MHP İl Başkanı Mehmet Duran, Türk ve Kürt'ün kardeş olduğunu ve hiçbir şeyin bu kardeşliği bozamayacağını ancak provokasyonlara karşı tedbirli olmak gerektiğini belirtti. "Gün kısır tartışmaların günü değildir" diyen Mehmet Duran, "Kürt kardeşlerimizle birlikte bozgunculara, yıkıcılara fırsat vermeyeceğiz, İstismarcılara itibar etmeyeceğiz. Tahrik ve tertiplere dikkat edeceğiz. Birlik olup kucaklaşacağız. Tek bir ses, tek bir nefes olacağız. Gün birleşme, bütünleşme, saflarımızı sıkılaştırma günüdür. Kim ne derse desin ve ne düzen kurarsa kursun. Milliyetçi Hareket varsa çare tükenmemiştir. Vazgeçilmez sevdamız, vatan ve millet sevgisidir. Türkiye'nin geleceğini el ele ve hep birlikte inşa edeceğiz. Birlik olursak, beraber olursak aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Birlik ve bütünlüğümüzün pekiştirilmesi için yurdumuzun her yöresinde yapılmasını planladığımız, 'Bin Yıllık Kardeşliği 'Yaşa' ve 'Yaşat' açık hava toplantılarının ilki 13 Aralıkta Ankara'da yapılacak. Evet, Türkiye nazik bir dönemden geçmektedir. Fakat kimse karamsarlığa düşmesin. Türk Milliyetçileri Türkiye'nin milli birliğini ve bin yıllık kardeşliğini korumak için demokratik ve meşru zeminlerde sonuna kadar mücadele edecektir. Bizler bütün gelişmeleri dikkatle ve sabırla izlemekteyiz. Ayrıca zamanı gelince masaya yumruğumuzu vuracağımızdan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şehit ve gazi kanları ile sulanmış vatan toprakları için bu bizim boynumuzun borcudur. Ne mutlu Türk'üm diyene" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 18:15:00
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 18:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?