6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

MHP Havran kongresi karıştı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir’in Havran ilçe kongresi karıştı. Belediye Kışlık Düğün Salonu’nda yapılan kongrede, 2 liste yarıştı. Mevcut başkan Halil Sönmez ile Mehmet Saraçoğlu listelerinin yarıştığı seçimi 21 oy farkla Mehmet Saraçoğlu listesi kazandı.

Kongrede divan başkanlığına önerilen Edremit Belediye Başkanı Av.Tuncay Kılıç, salondaki çok sayıda üyenin çoğunluğu tarafından kabul edilirken Av. Tuncay Kılıç, divan başkanının İl Başkanı Ahmet Yaraş olmasını istedi. Ardından karma liste oluşturuldu. Yaraş’ın divan başkanı olduğu seçimlerde kullanılan 113 oyun 66’sını Mehmet Saraçoğlu alırken, Halil Sönmez ise 45 oy aldı. Seçimde2 oy geçersiz sayıldı.

Seçimler sonunda Balıkesir İl Yönetim Kurulu Üyesi bir kişinin, seçilen yeni yönetimde olan bir kişi ile ilgili olarak “Ayaklar baş oldu” sözü kongrede gergin anların yaşanmasına neden oldu. İlçe üyeleri bu söze büyük tepki gösterdi. Araya giren kişiler olayların büyümesini engelledi.

Mehmet Saraçoğlu'nun listesi aşağıdaki isimlerde oluştu:
“Ayhan Kurt, Mustafa Solakoğlu, Mustafa Karadeniz, Mehmet Balaban, Ahmet Şener, Harun Ölçerler, Mehmet Ergamalıoğlu, Mehmet Ergin, Hüseyin Tomur Tahsin Kabasakal, İsmail Özdemir, Ömer Çelik, Muharrem Sarısakal, Musa Kaçar, Sadettin Özçelik, Murat Keskin, Şükrü Koşan, Mustafa Kaaraslan, Muharrem Güçlü Ayhan Karaman”
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 13:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?