6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

MHP için yolları aştı

Balıkesirli gurbetçi Ahmet Şeker, pazar günü yapılan seçimde partisi MHP'ye oy vermek için Almanya'dan memleketine geldiği.

İkamet ettiği beldede partisi seçimi kaybetmesine rağmen Balıkesir Belediyesi'nin kazanılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten gurbetçi, seçimden sonra tekrar Almanya'ya döndü.

29 Mart'taki yerel seçimlerde oy kullanmak için Almanya'nın Münih kentinden Balıkesir'e gelen Ahmet Şeker, merkez Pamukçu beldesinde oy kullandı. "Özellikle partim MHP'ye oy kullanmak için geldim" diyen Ahmet Şeker, ülkücülüğün kendisinde bir sevda olduğunu, yerel yönetimlerde de artık iktidar zamanının geldiğini, bunun için de üzerlerine düşen ne var ise yapacaklarını, oyunu mutlaka kullanması gerektiği için Türkiye'ye geldiğini anlattı.

Türkiye'de olup da sandık başına gitmeyen seçmenlere de örnek olan Ahmet Şeker, Münih'i simgeleyen aracının plakasını da MHP yaptırmış. Bunun için çok çabaladığını belirten gurbetçi Şeker, MHP 2404 plakalı aracıyla tekrar Almanya'ya döndü. 42 yaşındaki Ahmet şeker yaklaşık 35 yıldır Almanya'da çalışıyor. Münih'te de MHP için faaliyetlerinin bulunduğunu anlatan Şeker, "Seçimlerde partime ve ülküdaşlarıma destek olmak için geldim. İnşallah seçimler memleketimize, milletimize ve ülkemize hayırlı olur" dedi.

Evli ve üç çocuk babası olan Ahmet Şeker, "Aracımızın plakası dahi MHP'lidir. Türkiye'de parası olan özel isim plaka alabilir, ancak, bu Almanya'da daha zordur. Ama biz zoru severiz. Aracımın da plakamızın da bizim için ayrı bir manevi değeri var" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 14:10:35
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 14:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?