6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

MHP'de gergin kongre

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ayvalık İlçe Teşkilatı’nın olağan genel kurulunda gergin dakikalar yaşandı. İki listenin yarıştığı kongrede Sinan Oğuz Başkurt ve Hayrullah Uzunların listeleri çekişti.

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen genel kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Divan’a Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Nurettin Say, Emin Bilir ve Özcan Akbaş seçildi.

Divan Başkanı Ahmet Duran Bulut, yaptığı konuşmada, “Milletimizi kimliğinden kişiliğinden uzaklaştırmaya birlik ve beraberliğinden uzaklaştırma etnik ayrımcılığa, mezhepsel bölücülüğe itmek için büyük oyunlar ve tezgahlar hazırlanıyor. Biz bu coğrafyanın sahipleri olarak Anadolu’nun her karışını şehit kanlarıyla sulamış, ecdatlarımızda aldığımız bu kutsal toprakları, geleceğimize bayrağımızı hür ve bağımsız olarak ulaştırmak üzere üzerimize düşen sorumluluğu MHP olarak yerine getirme çabası içindeyiz” dedi.

Daha sonra ise, faaliyet raporları okundu ve onaylandı. 355 delegenin kayıtlığı olduğu olağan kongrede daha sona konuk belediye başkanları ve partililer konuştu. Siyasi konuşmalarda ise ilk olarak sarı liste ile seçime katılan Hayrullah Uzunlar konuştu. Uzunlar, konuşmasında, “Son yerel seçimlerde meclis üyelerinin belirlenmesi sırasında davamıza hizmet etmiş ülkücü kardeşlerimiz dışlanırken, bazı yönetici arkadaşların aile fertleri ön plana çıkarılmış sıralamalara dahil edilmiştir. Partimizin tabanının istekleri hiç dikkate alınmamıştır. Bu duruma karşı çıkan bazı yönetici arkadaşlarımız muhalif ilan edilmiştir” dedi.
Konuşma sırasında Hayrullah Uzunlar ile Eski Küçükköy Belediye Başkanı Nedim Özdemir arasında kısa süreli bir sözlü sataşma yaşandı. Divanın müdahalesi sonrasında tartışma büyümeden önlendi.

İkinci konuşmayı ise, MHP Ayvalık İlçe Başkanı ve başkan adayı Sinan Oğuz Başkurt yaptı. Başkurt, sert ve güçlü bir ses tonu ile muhalif olmakla suçladığı kanat hakkında çeşitli iddialarda bulundu. Bunun üzerine ortam gelirdi. İlçe Başkanı ve başkan adayı Sinan Oğuz Başkurt, “Hayatlarında yaşadıkları sorunları kesinlikle alet etmeyecektir” dedikten sonra, yerinden fırlayan ve kürsüye doğru sert bir hamle yapan MHP 29 Mart Seçimleri Ayvalık Belediye Başkan Adayı Mehmet Sıray, “Bu güne kadar sustum. Ben bu partiye 5 bin 300 oy aldım. Bana laf atmayacaklar efendi efendi oturuyorum burada” dedi.

Bu sırada partililerin Mehmet Sıray’ı yerinde zor zapt ettikleri gözlendi. Divan başkanı Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, konuşmaya müdahale eden Mehmet Sıray’a sakin olması ve yerine oturması yönünde kürsüden telkinlerde bulundu. Bir süre sonra gerilen ortam başka kişilerinde olaya müdahil olmasıyla sert bir duruma geldi. Divanın ve partililerin sağ duyu çağrıları sonrasında sakinleşen ortam sonrasında ise İlçe Başkanlığı seçimlerine geçildi.

MHP’nin Ayvalık seçimlerine sarı liste ile başkan adayı olarak Hayrullah Uzunlar, yönetim kurulunda Levent Kaçar, Mustafa Yatkın, Nizamettin Urlu, Şemsettin Karaköse, Hüseyin Kırdağ, Ali Kafadar, Kürşat Yatmaz, Aydın Çoban, Fevzi Tavşan, İsmail Yatkın, Selçuk Adıgüzel, Reşat Öztüre yer alırken, Beyaz listede ise, başkan adayı olarak Sinan Oğuz Başkurt, Yönetim Kurulunda ise Arif Alpergun, Yasin Durko, İnanç Taşdizen, Cevat Yenigül, Mustafa Geren, Barbaros Gez, Fahredin Bekar, Berkan Mencal, Hasan Ceylan, Ahmet Kuşçu, Mesut Figen ve Yeşim Bayraktar yer aldı.

Alınan ilk sonuçlara göre, 3 oyun geçersiz sayıldığı, 101 delegenin oyunu alan Oğuz Sinan Başkurt ve ekibi seçimi yeniden kazanırken, rakibi Hayrullah Uzunlar 68 oyda kaldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 15:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?