7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

MHP'de yeni başkan; Çılgın

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir Merkez İlçe Teşkilatının 6. Olağan Kongresi yapıldı. Geniş katılımın olduğu 5 adaylı kongredeki seçimlerde 416 delegeden 402'sinin oy kullandı. 154 oy alan Bayram Çılgın başkan seçildi.

MHP'nin yeni merkez ilçe başkanı Bayram Çılgın, seçimi kazananın MHP olduğunu, kendisinin de kimsenin değil sadece davanın adamı olduğunu söyleyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Gala Yaşam Merkezi'ndeki kongreye, MHP MKYK üyesi Abbas Bozyel, Balıkesir milletvekili Ahmet Duran Bulut, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, MHP Balıkesir İl Başkanı Ahmet Yaraş, Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı Refik Üstün, Belediye Başkan Yardımcıları Argun Atıcı, Yusuf Özenç, Tuna Aktürk, İstanbul eski ülkü ocakları başkanı Nihat Çetinkaya, MHP Balıkesir eski milletvekili Hüseyin Kalkan ile çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan MHP Merkez ilçe Başkanı Mehmet Dangaz, 3 dönemdir görevde olduğunu ve bu kongrenin son kongresi olduğunu belirtti. Dangaz, ülkücü kardeşlerini çok sevdiğini söyleyerek kalbini kırdığı kişilerden herkesin huzurunda özür dileyip helallik istedi.

Kongrenin divan başkanlığını yapan MHP MKYK Üyesi Abbas Bozyel, kongrenin ne anlam taşıdığını çok iyi bildiklerini söyledi. Salondaki herkesi saygı duruşuna davet eden Bozyel'in, "Anadolu'da hür ve bağımsız yaşama uğruna bedeller ödenmiştir. Bu ülkenin sınırlarını kanları ile çizen ulu ecdadımızın aziz hatırası için, bize Türk'üm dedirten ulu önder Mustafa Kemal Atatürk için, başbuğumuz Alparslan Türkeş'in hatırası için 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum" şeklindeki sözleri herkesi duygulandırdı.

Saygı duruşunun ardından konuşmasına devam eden Bozyel, "Kongrenin hangi anlam ve manayı taşıdığının farkındayız. Sevr'in lokomotifliğini AKP yapıyorsa, Misak-ı Milli'yi tanımayan Ermenistan'a karşı teslimiyet içerisindeyse, bizim milyonlarca insanın kanı ile kazandığımız topraklar yeniden Sevr'i andırır şekilde tartışmaya açılmış durumda. Duyun-u Umumiye'yi anımsatacak bir borçlanma var. 504 milyar dolar borçla emperyalistlere bağımlı hale getirildik. İnsanlarımız 1 torba kömür, 1 kap aş ile ipotek ettirilmek isteniyor" dedi.

Kongre öncesinde bir araya gelen adaylar Fahrettin Sayıt, Bayram Çılgın, Kemal Durmaz, Vehbi Akkılınç ve Cemal Adın birlik beraberlik mesajı verdi. MHP İl Başkanı Ahmet Yaraş ve MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Dangaz ile bir araya gelen adaylar, kongrenin kazananının MHP olmasını diledi. Gece geç saatlere kadar süren oylama ve oy sayma işlemlerinin sonunda toplam 416 delegeden 402'sinin oy kullandığı belirlendi.

Adaylardan Bayram Çılgın 154 oy alarak MHP Merkez İlçe Başkanı seçildi. Diğer adaylar Fahrettin Sayıt 113, Kemal Durmaz 59, Cemal Adın 59, Vehbi Akkılınç ise 17 oy aldı. Bayram Çılgın'ın MHP Merkez İlçe Başkanlığı'nı kazanmasının ardından diğer adaylar Çılgın'ı tebrik etti. Bundan sonra da başkanları ile beraber hareket edeceklerini söyleyen adaylar herkese teşekkür etti.

MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, "Bugüne kadar hiç kimsenin adamı olmadım, olmam da. Davanın adamıyım. 50 yaşına kadar da davanın adamı oldum. Bundan sonra da kimseyi bu davada adamın adamı yaptırtmam" diyerek tüm güçleri ile hizmet için çalışacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 19:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?