7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

MHP'li aday temposunu artırdı

Mahalli seçimler yaklaştıkça başkan adayları da tempolarını yükseltiyor. MHP'nin Balıkesir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, ziyaretlerini ara vermeden sürdürüyor.

Balıkesir'i karış karış gezen İsmail Ok, geçtiğimiz günlerde sabah saat 05.00'te toptancı haline giderek esnafla selamlaştı.

Namaz vaktinden önce karşılarında belediye başkan adayını gören hal esnafı şaşkına dönerken, bu şekilde kendilerine ilk defa ziyarete gelen MHP adayına teşekkür ettiler.

Balıkesir'in sorunlarını ve esnafın sıkıntılarına çok iyi bildiğini söyleyen İsmail Ok, "Sabahın erken saatlerinde sizlerle olmak beni çok mutlu etti. Balıkesir'i geziyoruz, vatandaşlarımızla, sizlerle buluşuyoruz. Bugün burada, yarın sabah başka yerde olacağız. Biz boş laf üretmiyoruz, hizmet etmeye, bunun için de belediyeyi almaya talibiz. Halkımıza projelerimizi sunuyoruz. Balıkesirlilerin desteğini de yakından görüyoruz. Sizlerin ilgisi de beni çok mutlu etti. Burada yaşadığınız sorunlar da bitecek. Sizin içinizden bir arkadaşımız da belediye meclis üyesi adayı olarak bizlerle birlikte. Ben de yabancı değilim, sizin bir ağabeyiniz, kardeşinizim. Vereceğiniz desteklerle 30 Mart sabahı Balıkesir Belediyesi'ni almış olacağız" dedi.

KESK'İ ZİYARET ETTİ
MHP Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Balıkesir Temsilciliğini de ziyaret etti. Türkiye Kamu-Sen Eski İl Temsilcisi olan İsmail Ok'un bu ziyareti sendika tarafından olumlu karşılandı. Bir dönem farklı sendikada görev yaptığını hatırlatan Ok, "KESK'te insanca yaşam şartlarına kavuşma mücadelesi veren arkadaşlarımızın bana destek vereceğine inancım tamdır. Çünkü ben de sizler gibi kamu çalışanıyım. İçinizden biri ve kardeşinizim" dedi.

MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Dangaz ve Belediye Meclis Üyesi aday adaylarının da bulunduğu ziyarete, KESK dönem sözcüsü ve BES Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Eğitim-Sen Şube Başkanı Sibel Öztürk Tarakçı ve ESM Şube Başkanı Saim Tosun ev sahipliği yaptı. MHP Belediye Başkan Adayı İsmail Ok'(a ziyareti için teşekkür eden KESK Dönem Sözcüsü İsmail Yılmaz, kamu çalışanlarının İsmail Ok gibi aday olmasını arzu ettiklerini söyledi.

Bu anlamda ilk ziyaretin kendilerine yapılmasından da ayrı bir mutluluk duyduklarını kaydeden Yılmaz, "Bir dönemler siz de rakip sendikada görev aldınız. Ama hedefimiz hep aynıydı. Kamu çalışanları olarak mücadelemiz zor. Biz sizi tanıyoruz, biliyoruz. Kamu çalışanı olarak aday olmanız güzel bir davranış. KESK olarak her partiye aynı mesafedeyiz. Farklı bir sendikada görev yaptıktan sonra MHP Belediye Başkan Adayı olarak bize gelmeniz ayrı bir ışık açtı. Şu anda burada bulunamayan sendikalı arkadaşlarımız var. Sizin düşüncelerinizi, ziyaretinizi ve fikrinizi diğer sendikalı arkadaşlarla da paylaşacağız" dedi.

"OY AVCILIĞI YAPMIYORUM"
KESK yöneticilerinin sıcak yaklaşımına teşekkür eden MHP Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, kamu çalışanlarının hakları için mücadele eden bir sivil toplum örgütü olarak KESK'in görüşlerinin de kendisi için önem taşıdığını söyledi. Bunun bir oy avcılığı olmadığının altını çizen Ok, "Bu zamana kadar hep kamu çalışanlarının hakları için mücadele ettim. İçinizden biri ve kardeşiniz olarak MHP'den adayım. Şehre ve insana hizmete esas bildim. KESK ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri benim için önemli. Biz herkese eşit uzaklıkta, aynı yakınlıktayız. Burada insanca yaşam şartlarına kavuşma mücadelesi veren arkadaşlarımızın bana destek vereceğine inanıyorum. Oy avcılığı yapmıyorum. Şehrimizi beraber yönetmeye talibim. Burada gördüğüm sıcak ilgi ve misafirperverliğiniz beni mutlu etti. Geçtiğimiz dönemlerde farklı sendikada kamu çalıºanları için mücadele verdiğimi biliyorsunuz. Sendikaların sıkıntıları ve taleplerini çok iyi biliyorum. ªimdi baºkan adaylığı için yola çıktım. Desteklerinizi bekliyorum" dedi.

ANNELERİN GÖNLÜNÜ ALDI
Seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum örgütlerine ziyaretlerini sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı İsmail OK, partili bayanlarla birlikte Türk Anneler Derneği (TAD) Balıkesir şubesini ziyaret etti. İsmail Ok, annelerin desteğini istedi. Göreve geldiğinde Balıkesir'i tüccar zihniyeti ile yönetmeyeceğini belirten İsmail Ok, "Bize göre, belediyecilik kazanç kapısı değil, bir hizmet kapısıdır. Kaldı ki, halka hizmet, hakka hizmettir. Ayrıca, Balıkesir'de yaşayan insanların elinden sanki hiçbir iº gelmezmiş gibi dışarıdan firma ve işçi bulan bu kötü düşünceyi ortadan kaldırmaya talibim, öncelik Balıkesir'de yaşayanların olacak, bu bir ilkellik değil, dünyanın her tarafında durum böyledir" dedi.

MHP Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, mevcut yerel yönetimin Balıkesir'de istihdama yönelik bir çalışma yapmadığını ileri sürdü. Bazı rakamlar veren Ok, kent merkezindeki parkın düzenlemesiyle ilgili çalışmaların yaklaşık 6 trilyona mal olduğunu, 300-400 işçi çalıştırma kapasitesi olan bir mermer fabrikasının maliyetinin 1 trilyon liradan daha az olduğunu, park için harcanan paranın 5 trilyon lirasıyla bin 500 kişinin istihdam edilebileceğini, böylece aileleriyle beraber yaklaşık 6 bin insanın iş sahibi olup evine ekmek götürebileceğini anlattı. Balıkesir Belediyesi'nin 2008 sonu itibarı ile İller Bankası'ndan aldıklarını söylediği rapora göre 75 trilyona yakın borcunun bulunduğunu açıklayan MHP Başkan Adayı Ok, "Buna Balıkesir Belediyesi'nin diğer borçlanmaları dahil değildir. Sadece Balıkesir'e yol ve yeşillik yapanlar, iº arayan kardeşlerimizi mağdur edenler, yol parasını Balıkesirlilerden alanlar nasıl oluyor da bu kadar çok borçlanabilmiş? Bunu anlamak imkansız. Daha söylenecek çok ºeyler var. Benim isteğim Balıkesir'i sizlerle, yani Balıkesirliler ile birlikte yönetmektir. Ben sizlerin hizmetkarlığınıza, her yönüyle güçlü bir ekip ile hazırım'' diyerek anneler derneği üyelerinden oy istedi.

TAD Balıkesir Şubesi Başkanı Zekiye Seferbey ise ziyaretinden dolayı MHP Belediye Başkan Adayı İsmail Ok'a teşekkür etti.

MHP Balıkesir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, bir çok plan ve projeye sahip olduklarını, tüm bunları yakın zamanda Balıkesir kamuoyu ile paylaşacağını, Belediye Başkanı seçilirse MHP Beypazarı Belediye Başkanı gibi kendisinin de kadınlara başarılı oldukları alanlarda destek vereceğini söyledi.  

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 15:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
efe türkoğlu IP: 81.213.207.xxx Tarih : 7.02.2009 19:14:58

sabahın 5inde mi? :) hizmet aşkı taşıyor gerçekten bu adam projeleri de güzel inşallah böyle dinamik birini balıkesir kazanır....başarılar dilerim Sayın  İsmail OK...Balıkesiri tsunami sabriden kurtaralım...istanbuldan ithal başkanı secmeyelim....balıkesir'in gönül efesine selam olsun...