7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

MHP'li Bulut hükümeti topa tuttu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bazı ziyaretlerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, hükümeti topa tuttu.

İlçede bazı köyler ile Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Milletvekili Ahmet Duran Bulut, parti merkezinde yaptığı basın toplantısında hükümetin gündeme getirdiği demokratik açılım paketini eleştirdi.

Hükümetin ülkede sıfır noktada aldığı terörü tırmandırdığını iddia eden milletvekili Bulut, “Ülkede terörü sıfır noktada alan AK Parti hükümeti bilinçli bir şekilde tırmandırdı. Eve dönüş yasası ile cezaevlerinden çıkardıkları teröristleri eve değil Kandile gönderdiler. Türk Ceza yasasında yapılan değişiklikle güvenlik güçlerinin elini kolunu bağladılar. 301. maddeyi değiştirerek devlete ve Türklüğe hakareti cezasız bıraktılar. Böylelikle hazırladıkları ortamda artan ve yükselen terör AK Parti’nin kendilerini destekleyen dış güçlere verdikleri sözü yerine getirme ortamını oluşturdular.

Devlet kanalından yapılan Kürtçe yayınlar terör bölgesinin vekillerinin ve İmralı canisinin istekleri ile örtüşen talepleri, Diyarbakır belediye başkanının, ‘Dilimizi aldık. Sıra bayrağımızda’ sözünü dile getirdi. Ülkede 6 milyon işsiz ile dünyada işsizlik oranında en yüksek ülke olduk. 14 milyon 300 bin kişinin açlık sınırının altında, 50 milyon da yoksulluk sınırında yaşayan insanımızla ülkenin içine sokulduğu ekonomik çıkmaz gerçek gündem iken, Kürt açılımı, demokratik açılım ifadeleri ile ülke insanını bölmeye ve birbirine düşürmeye çalışmaktadırlar. Bundan en çok Kürtçe konuşan kardeşlerimiz rahatsızdır. Çünkü bin yıldır birlikte karılan bu harcın içinde yoğrulmuş etle tırnak olmuş kız almış kız vermiş, insanlarımızı Avrupa birleştirirken biz de ayrıştırmaya çalışıyorlar. AK Parti, İsrail projelerine hizmet etmektedir. İsrail’in vaat edilmiş kutsal topraklar olarak ifade ettiği, bölgenin güneyinde kurdurdukları Kuzey Irak özerk yönetiminden sonra sıra Kuzey’de. Yani Anadolu’nun güney doğusunda kurdurulmak istenen özerk Kürt yönetimine gelmiştir. Federasyon sözleri bu amaç için ifade edilmektedir. Parlamento da yaptıkları yemine sadık kalmayarak vatandaşın emanetine ihanete ederek halkı bir birine düşman ederek kin ve husumet tohumları ekerek birbirine düşürme senaryolarına MHP izin vermeyecektir.

Milli güvenlik kurulunda sözü olanlar söylemiştir. Sonuç kamuoyuna açıklanmıştır. Yerinde ve zamanında söylenen sözler geçerlidir. Kamuoyunun nabzına göre şerbet vermek kurumsal yönetimlerin ciddiyetine ters düşmektedir. Herkes bu ülkede rengini ve safını ortaya koymalıdır. Ülkenin çıkarları için karnından konuşmayı bırakmalıdır. Artık her şey ortaya çıkmıştır. AK Parti bir parti değil bir projedir. Bu işbirlikçi yabancıların taşaronu zihniyete karşı tüm halkımızı dikkatli olmaya, bunların yandaşları gazete ve televizyonları ve köşe yazarlarını dikkatle takip etmeye davet ediyoruz. Ülkenin tüm güçlerini, kan ve irfanla kurduğumuz Cumhuriyeti yıkmak isteyenlere karşı MHP çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz.” dedi.

Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Pelitköy beldesi ile Kızıklı köyündeki iftarlara katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 09:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?