6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

MHP'li vekilden tek kişilik kınama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Çin'deki Uygur Türklerine yönelik gerçekleştirilen katliamı kınadı. Balıkesir şehir merkezinde göğsüne taşıdığı Doğu Türkistan bayrağı ile tek başına basın açıklaması yapan milletvekili Bulut, tek kişilik eyleminde Doğu Türkistan şivesiyle şiir okudu.

Ali Hikmet Paşa Meydanı'ndaki tek kişilik protesto gösterisi vatandaşların dikkatini çekti. Basın açıklaması yapan MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, "Türklerin köleliğine bile razı olmayan, tahammül edemeyen Çinliler, şimdi onları yok etmeye çalışmaktadır" dedi. Bulut, Doğu Türkistan şivesiyle şiir okudu. Türklerin acılarını bu şiirle dile getiren Bulut, "Koskoca 35 milyon, söylemek kolay dile, neden kızıl çizme altında ezile, çöldeki zenciler bile koşarken hürriyete, niye sen ağlayasan, niye sen yas tutasan, Çinli gülerken karalar bağlayasan. Bana ne Yahudi Karl Marx'ın yumurtladığı tezden, banane Vietnam'da ölen melezden, senin orada kurşunlanmandır beni ağlatan özden, niye sen ağlayasan, niye sen yas tutasan, Çinli gülerken karalar bağlayasan. Yanındayım gardaşım elimde silahım, tek isteğim hür yaşaman, bu mu benim günahım, Doğu Türkistanlı kardeşime cesaret ver Allah'ım. Çağlasın, ağlamasın, öz yurdunda karalar bağlamasın" dizelerini okudu.

Doğu Türkistan'da yaşanan olaylar ile ilgili açıklama yapan MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, "Türk dünyasının çok önemli bir bölümü Doğu Türkistan, Çin komünist yönetimi tarafından işgal edilmiştir. Türkler, geçen bunca yıl, 60 yıl içerisinde dünyanın görmediği, insanlığın tanımadığı bir soykırımla karşılaşmıştır. Çin'in en zengin bölgesidir. Türkler orada köle durumunda yaşamaktadırlar. Türklerin köleliğine bile tahammül edemeyen, razı olmayan Çinliler onları yok etmeye çalışmaktadırlar. Türkiye'ye gelerek insan hakları ihlallerini denetlemeye gelen, Avrupalı komiserler orada soykırıma uğrayan insanların varlığından neden bir haberler, niçin üzerlerine gitmiyorlar. Niçin oradaki insanların haklarını dünya kamuoyuna taşımıyorlar. Neden? Çünkü onlar Türk. Türk'e olan düşmanlık dün de vardı, bugün de var, yarın da var olacak. Bunun için milletimizi birlikte hareket etmeye, başındaki Amerikan çuvalını çıkartmaya davet ediyoruz" dedi.

Türk-Çin Dostluk Grubu ile ilgili de değerlendirme yapan Ahmet Duran Bulut, "Çin Dostluk Gurubu'ndaki bütün milletvekilleri, Çin'in bu zulmünü protesto etmek amacı ile bu gruptan istifa etmişlerdir. Hükümeti, bu noktada daha duyarlı olmaya, daha dikkatli davranmaya, Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın, oradaki Müslüman insanların haklarını korumak adına, Çin'e protesto vermeye, bir diriliş göstermeye, bir dik duruş göstermeye davet ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 16:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?