7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Milletvekili Çömez'den yıkım

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Ayvalık İlçesi'ne bağlı Küçükköy Beldesi'nde, dünyanın sayılı plajlarından Sarımsaklı'da, kıyı kenar çizgisini işgal eden ve mahkemelik olan Karayolları kampını kepçe kiralayarak yıktırdı. 

Daha evvel belediye tarafından kıyı kenar çizgisi içinde kaldığı gerekçesiyle bir kısmı yıkılan, fakat bürokrasi tarafından durdurulan yıkımlar sonunda tamamlandı. Doktor Milletvekili Turhan Çömez, Bayındırlık Bakanlığı ve Karayolları Bölge Müdürü ile yaptığı görüşmeler sonrası, yıkık halde olan binaların temizlenmesi için kolları sıvadı. Milletvekilli, kendi kiraladığı kepçeyle yapılan yıkımı bizzat yönetti. Daha önce yıkımı yarım kalan bina tamamen yerle bir edildi. 

Çömez, "Şu an biz dünyanın en güzel plajlarında bulunuyoruz. Burasının kumları granit taşından oluşmuş kumlar. Dünyada hiçbir yerde eşi benzeri olmayan sahiller. Gördüğünüz kamp Karayolları'nın. Zamanında yapılırken kıyı kenar çizgisi içine yapılmış. Belediye yıkım başlatmış ve kamp terk edilmiş. Ancak daha sonra olay mahkemeye intikal etmiş ve yargıdan yürütmeyi durdurma karı alınmış. Daha sonra iş Danıştay'a intikal etmiş ve yürütmeyi durdurma kararı ortadan kaldırılmış. 

Ancak buna rağmen biz buradaki gördüğünüz manzarayı değiştirmek için çok çaba harcadık. Ankara'da bürokrasiyle epey mücadele ettik. Geçen 2 yıl bunu yapmakta muvaffak olamadık. Bayındırlık Bakanımız ve Karayolları Genel Müdürümüz ile görüştük. Şimdilik bu gördüğünüz yıkıntıların kaldırılması kararı alındı. Önümüzdeki günlerde de geri kalan kısmı temizlenerek bu altın sahiller, bu altın kumsallar rezillikten, kirlilikten kurtulmuş olacak" dedi.
 
Önümüzdeki yıllarda bölgenin cazibe merkezi olacağını savunan Çömez, "Bunun için devletin yapması gerekenler var. Buradaki yatırımcıya düşen sorumluluklar var. 

Biz o sorumlulukların ilkini yerine getiriyoruz. Bu güzelim sahilleri işgal eden, bu kirli bu çirkin görüntüden kurtarıyoruz. Şu an çabamız bu. Bu çalışmalarımızı sürdürerek sahili tertemiz hale getireceğiz" diye konuştu. 

Yıkımı izlemeye gelen Küçükköy Belediye Başkanı Nedim Özdemir ise, "Yıkım için sayın Milletvekili Turhan Çömez kendi imkanlarıyla bir kepçe ve kamyon kiralamış. Karayolları kampında tüm yetki ve sorumluluğu kendi üzerine alarak yıkımı yapmaktadır. Belediyemizin bu işle hiçbir alakası yoktur" dedi.
.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2006 Cumartesi 19:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?