7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Milli Eğitim'den hijyen uyarısı!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, geçtiğimiz cuma günü bir ilköğretim okulunda 13 öğrencinin zehirlenme belirtileri ile hastanelik olması yetkilileri harekete geçirdi.

Sağlık Grup Başkanlığı ile belediye ekipleri çeşitli çeşmelerden su numunesi alırken, olayın meydana geldiği okulun kantininde denetleme yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de okullarda hijyen uyarısı yaptı.

Okul müdürlerini temizlik konusunda dikkatli olmaları konusunda uyaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ekiplerinin okullarda hijyen eğitimine başladıklarını söyledi. Avni Özpolat İlköğretim Okulu'nda meydana gelen zehirlenmenin nedenini öğrenmek için çalıştıklarını söyledi.

Dün de başka okullardan iki öğrencinin aynı şikayetlerle hastaneye başvurduğunu belirten müdür Yakup Şağban, "Okullarımızda hijyen kurullarına uyulması için okul idarecilerini uyardık. Bu arada sağlık grup başkanlığı görevlileri okullarda hijyen eğitimine başladı. Avni Özpolat İlköğretim Okulu'ndaki kantinde incelemeler yaptık. Ancak zehirlenmeye sebep olacak bir bulguya rastlamadık. Hastanede tedavi gören 5 çocuğumuz da dün taburcu oldular" dedi.

Öte yandan meydana gelen zehirlenme vakaları sağlıkçıları da alarma geçirdi. Dün, İl Sağlık Müdürlüğü Enfeksiyon Şube Müdürü'nün başkanlığında Burhaniye Devlet Hastanesi Baştabibi, baştabip yardımcıları, çocuk hastalıkları uzmanı ve acil servis doktorlarının katıldığı toplantıda konunun değerlendirildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz Cuma günü Avni Özpolat İlköğretim Okulu'nda okuyan 13 öğrenci zehirlenme belirtileri ile Burhaniye Devlet Hastanesi'ne başvurmuş ve bu öğrencilerden 5'i hastaneye yatırılırken 8'i de ayakta tedavi görmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 12:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?