3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Milli okçunun Olimpiyat üzüntüsü

Balıkesirli milli okçu Ogün Yıldız, Pekin 2008 Olimpiyatları'na katılamamanın burukluğunu yaşadı. Sakatlığı sebebiyle milli takım kampına katılamayan ve Pekin'e gidemeyen Ogün Yıldız, 2012 Londra Olimpiyatlarına mutlaka katılmak istediğini söyledi. 

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu olan Ogün Yıldız'ın, milli sporcu olduğu için KPSS'ye girmeden Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde ataması yapılacak. Milli sporculara tanınan bu imkandan yararlanacak olan Ogün Yıldız'ın lisansının Balıkesir Gençlik ve spor İl Müdürlüğü'nde olduğu için Balıkesir'e atanması bekleniyor. Okulunu 3. kademe yüzme antrenörü olarak bitiren Ogün Yıldız, sakatlığının yanı sıra Fizyoloji teziyle ilgi araştırma yaptığı için çalışmalara katılamadığını anlattı. Eylül ayında çalışmalara başlayacak olan genç sporcu hedefinin 2012 Londra Olimpiyatları olduğunu bildirdi.

OGÜN YILDIZ KİMDİR? 

1987 yılında Balıkesir'de doğan Ogün Yıldız, ilk ve orta öğrenimini bitirdikten sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nu kazandı. 4 yıllık olan üniversiteyi henüz bitiren Ogün Yıldız, 3. Kademe Yüzme Antrenörü olarak bu yıl mezun oldu. Yardımcı tenis antrenörlüğü de yapan milli okçu, Almanya Yüzme Federasyonu'na ait okulda verilen eğitimde altın bröve can kurtarma belgesine sahip olmuş. Spor hayatına 6 yaşında judo ile başlayan Ogün Yıldız, spor yaşamını kısaca şöyle anlattı;
"O zamanlar bu sporu teyzemin antrenörlüğünde ilerlettim. 7 yaşında yüzmeye başladım, kapalı havuz olmadığı için kışın boş geçmesin diye annemin antrenörlüğünde teyzemin de sporcu olarak katıldığı okçuluk branşını seçtim. Her yarışmaya beni yanlarında götürüyorlardı. Oradaki yaşananları yakından görmek, henüz o küçük yaşıma rağmen o heyecanı yaşamak için gidiyordum. Teyzem Cavidan Bilgen yurtdışı yarışmasından derece ile döndüğünde gazeteciler onunla röportaj yapıp fotoğraflarını çekiyorlardı. Bir muhabir bana büyüyünce ne olacağımı sorunca ben de teyzem gibi milli sporcu olacağım dedim. Aradan 3 yıl geçti, ilk minikler yarışmasında Antalya'da birinci oldum ve hazırlık gelişim kamplarına seçildim. Ondan sonra dereceler, milli takım, yurt dışı yarışmaları ardı ardına geldi."
Çok sayıda madalya ve ödülleri bulunan Ogün Yıldız, spor yaşamında birçok ulusal ve uluslararası yarışmalarda önemli başarılar ve çok iyi dereceler elde etti. Son olarak 3 Mart 2006 tarihinde İstanbul'da düzenlenen törende Başbakanlık Başarılı Sporcu Ödülü'nü Recep Tayyip Erdoğan'dan alan Ogün Yıldız, "2006 yılından beri sağ kolumda kas çekmesi ve yırtıktan dolayı devam ettirmiş olduğum derecelerimi ve başarılı spor hayatıma sakatlığım yüzünden ara verdim. Sakatlığım hala devam ediyor, bir an önce sağlığıma ve eski formuma kavuşmak için elimden geleni yapıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 19:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?