3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Milli sevinç sessizliğe büründü

A Millilerin dün akşam Almanya karşısında son dakikada yarı final maçını kaybetmesi Balıkesir'de de büyük üzüntüye yol açtı. Millilerimizin maç içinde gelen golleriyle coşan genci yaşlısı binlerce taraftar, Almanya'nın son dakikada kaydettiği gol ile gelen mağlubiyet ile yıkıldı. 

Euro 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası maçları Balıkesir'de, belediyenin miting alanına kurduğu dev LED ekranda izlendi. Toplu taşıma merkezindeki dev ekran da vatandaşların ilgi odağı oldu. Dün geceki maçı Kuva-yi Milliye Meydanı'nda 10 bine yakın vatandaş izlerken, toplu taşıma merkezinde de bine yakın vatandaş taraftar olarak ekran başındaki yerini aldı. Maçı büyük bir heyecanla takip eden Balıkesirliler, Türkiye'nin golleri ile zafer şarkıları söylerken, Almanya'nın son dakikada gelen golü ile büyük hüzün yaşadı. Araç ve yaya trafiğinin kesildiği maç saatinde hayat adeta durdu. Kuva-yi milliye Meydanı'ndaki maçı Belediye Başkan Yardımcısı Himmet Sinoplugil, Emniyet Müdür Yardımcısı Celali Topuz ile belediye meclis üyeleri, belediye daire amirleri de on bine yakın vatandaşla birlikte izledi. Turnuva boyunca yenik durumdan, attığı gollerle galibiyete ulaşan milli takımımıza inanan Balıkesirliler, son dakikalarda atılacak 3. golü tezahüratlar eşliğinde bekledi. Maçın 90. dakikasında Alman oyuncu Lahm'ın attığı gol, tüm Türkiye'de olduğu gibi Balıkesir'de de büyük üzüntü ve şaşkınlığa yol açtı. Maç boyunca süren sevinç ve coşkulu tezahüratlarda bulunan taraftarlar maçın ardından sessizliğe büründü. 

Maçın hakemi Massimo Busacca ise Türkiye aleyhinde verdiği karar ile büyük tepkiler aldı. Ancak, Euro 2008 Avrupa Kupası'nda tarihinde ilk defa yarı finale yükselen A Milliler, her şeye rağmen taraftarlarının gönlünde şampiyon oldular. Taraftarlar, bu güzel heyecanı yaşatan A Milliler ile gurur duyduklarını ifade ettiler.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 13:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?