3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Minik Esra yaşadığı dehşeti anlattı

Balıkesir'de ilköğretim okulunda bıçaklanan 1. sınıf öğrencisi minik Esra, "Tuvalette yanımıza gelip karnının acıktığını söyledi, para istedi. Paramızın olmadığını söyleyince bizi karnımızdan bıçakladı" dedi.

Balıkesir Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedavi altında tutulan 6 yaşındaki Esra A., yaşadığı korkunç olayı anlattı. Yaralı halde sınıfa kadar gittiği söyleyen Esra A., "Arkadaşım Tuğçe ile beraber tuvaletteydik. Sonra tuvaletten çıkınca yanımıza tanımadığımız bir çocuk geldi. Bize, 'Benim karnım acıktı, paranız var mı?' dedi. Paramızın olmadığını söyleyince bizi karnımızdan bıçaklayıp hızlıca kaçtı. Yaralı halde sınıfa gittim, öğretmen beni hemen hastaneye gönderdi" dedi.

"BÖYLE BİR ŞEY OLACAĞINI BİLİYORDUM"
Suçlunun yakalandığına sevindiğini söyleyen Esra A., polisin yakaladıktan sonra teşhis için yüzleştirmeye götürdüğü 14 yaşındaki şüpheliyi görmek istemediğini belirtti. Polislerin şüpheliyi saldırı sırasında kendisi ile birlikte olan arkadaşı Tuğçe'ye gösterdiğini, Tuğçe'nin de, "Bu çocuk işte" diyerek teşhis ettiğini anlattı. Esra A.'nın yaptığı açıklamalardan biri ise akıllarda soru işareti bıraktı. Okulun çevresinde bu tip kişilerin gezdiğini ima eden Esra A., "Zaten ben böyle olacağını biliyordum, haberim vardı. Okulda hep konuşuluyordu" dedi. Minik Esra, sınıf öğretmenini ve okul müdürünü çok sevdiğini, arkadaşlarını özlediğini söyledi.

"BAŞKA ÇOCUKLARIN CANI YANMASIN"
Esra'nın babası Erkan A., Balıkesir'de böyle bir olayın ilk defa yaşandığını, bunun da kendi çocuklarına denk geldiğini ifade etti. Soğukkanlılığını koruyan aile, Esra'nın başına gelenin son olmasını dileyip başka çocukların canının yanmasını istemediklerini söyledi. Baba Erkan A., "Böyle olaylar başka çocukların başına gelmesin, bizim tek temennimiz o. Gerekli önlemleri almak için çalışmalara başlamışlar. Önlemler alınırsa başka çocukların canı yanmaz. Tek isteğimiz o çünkü ülkenin bütün çocukları bizim çocuklarımız. Aileler çocuklarıyla ilgilensin, okullarıyla ilgilensin. Bütün aileler çocuklarına gerekli ilgiyi göstersin, sadece okula bırakmasın" dedi.

Bu arada, doktorunun Esra'nın sağlığının gayet iyi olduğunu, oturabileceğini, yürüme egzersizleri yapabileceğini, yarın daha da iyi olacağını söylediği bildirildi. Minik kızın ailesi ise tüm ilgili ve yetkililere teşekkür etti.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Öte yandan, Esra ve arkadaşına okuldaki tuvaletten çıktıklarında saldırıp bıçaklayan 14 yaşındaki O.K. isimli çocuğun, Gazi İlköğretim Okulu'ndaki eğitimini tamamlayamadığı öğrenildi. Küçük yaşta kardeşleriyle yalnız kaldıkları öğrenilen, bu sebeple ailevi problemleri olduğu ve psikolojik tedavi gördüğü belirtilen O.K.'nin yaşamındaki parçalanmış aile hikayesi de duyanları üzdü. 

İlköğretim okulundaki birinci sınıf öğrencisinin bıçaklanma sonucu ölümden döndüğü olay, kamuoyunda büyük bir tepki ve üzüntüye yol açmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 17:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?