3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Minik Mustafa sırra kadem bastı

BARAJDA KAYBOLAN 5 YAŞINDAKİ ÇOCUK BULUNAMIYOR

Balıkesir'de hafta sonu İkizcetepeler Barajı'na hayvan otlatmaya giden ailenin 5 yaşındaki çocukları kayboldu. Jandarma ve arama kurtarma timlerinin 2 gündür süren arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Taşköy'de ikamet eden Murat-Asiye Arık çiftinin 5 yaşındaki çocukları Mustafa Arık sırra kadem bastı. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta sonu (4 Haziran Cumartesi günü) bedensel engelli anne Asiye Arık ile kayınvalidesi Cemile Arık köydeki hayvanlarını otlatmak için İkizcetepeler Barajı'na götürdüler. Yanlarında Asiye- Murat Arık çiftinin 5 yaşındaki çocukları Mustafa'yı da götüren gelin-kaynana işleri bittiğinde çocuğun bir anda kaybolduğunu fark ettiler. Tüm aramalara rağmen Mustafa'yı bulamayan aile jandarmayı aradı. Cumartesi günü öğleden sonra kaybolan küçük Mustafa jandarma ekiplerinin yaptığı tüm çalışmalara rağmen henüz bulunamadı.

 

ARAMALAR HAVADAN VE KARADAN SÜRÜYOR

Balıkesir'e 21 km mesafedeki Taşköy köyünün hemen yakınındaki baraj civarında yapılan arama-tarama çalışmaları için Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan'ın talimatıyla takviye ekipler istendi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yardım çağrısı üzerine Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan sevk edilen bir helikopter İkizcetepeler Barajı üzerinde ve etrafında gece uçuşu yaptı. Balıkesir Belediyesi ile İl Afet Acil Durum Müdürlüğüne bağlı arama kurtarma ve dalgıç timleri de baraj ve etrafındaki arama çalışmalarına katıldı. Öte yandan çalışmaları titizlikle yürüten İl Jandarma Komutanlığı'nın talebi üzerine İstanbul'dan köpekli iz takip timi getirildi. Bursa'dan da bu akşam saatlerinde gelen AKUT ekipleri Balıkesir İkizcetepeler Barajı'ndaki arama ve tarama faaliyetlerine katıldılar. Tüm çabalara rağmen bulunamayan küçük Mustafa'nın baraja düşmüş olmasından endişe ediliyor. Çocuğun baraja düşüp boğulma ihtimalini de değerlendiren uzman ekipler bu halde cesedin 1 hafta içinde su yüzüne çıkabileceğini belirtti. İki gündür kayıp olan Mustafa'yı arama çalışmaları Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın koordinasyonunda havadan ve karadan aralıksız olarak devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 18:36:04
Güncelleme :7 Haziran 2011 Salı 13:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?