7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Minikler şovlarıyla alkışı hak ediyor

Geleneksel olarak yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenlikleri, Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilerek geleneksel hale getirilen ve 3 gün süren ‘Edremit 23 Nisan Çocuk Şenlikleri’ programı çeşitli sahne etkinliklerle sürüyor. Edremit Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği 23 Nisan şenlikleri, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların yüzlerini güldürüyor ve eğlenceli anlar yaşamalarına neden oluyor. Geçtiğimiz gün saat 17.00’de Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde başlayan şenlik programında Gazi İlköğretim Okulu, Şehit Hamdibey İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Özel Özcan İlköğretim Okulu ve 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilere sahne almıştı. Şenliklerin sunumunu ise, Anadolu Lisesi Türk dili ve Edebiyatı öğretmeni Alev Tekeoğlu yaptı. Şenlikler süresince veliler, çocuklarını sahnede görüntüleyebilmek için yoğun çaba gösterdi.

Şenlik programının ikinci gününde ise, Yılmaz Akpınar İlköğretim Okulu, Sarıkız Anaokulu, Şehit Hamdibey İlköğretim Okulu, Alemizade İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu sahne aldı. Birbirinden farklı sahne gösterilerini izleyenler eğlenceli saatler yaşadı. Her akşam saat 17.00’de başlayarak saat 19.30’a kadar süren şenlik programının son gününde ise, Dokuzeylül İlköğretim Okulu, Göbelezoğlu İlköğretim Okulu, İstiklal İlköğretim Okulu ve Karagözoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin sahne alacağı bildirildi.

Programın ikinci gününü izleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Kaymakam Şefik Aydın’ın eşi ve diğer davetliler, sahnede performanslarını sergileyen tüm öğrencileri kutlayarak başarılar diledi.

Şenliklerin amacı ile ilgili kısa bir Birgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, “Bu program 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlam ve önemine uygun olarak, en iyi şekilde kutlanmasını sağlamak, Atatürk ve ilkelerine bağlılığı geliştirmek, milli birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenmektedir. Her okulumuzun gösterileri 20 dakikalık süre ile sahne alacak ve gösterilerini sunacaktır. Edremit Belediyemiz başta olmak üzere Kaymakamlığımız ve diğer kurum ve kuruluşlara katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 15:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?