7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Mirza Kıbrıs'dan Bandırma'ya döndü

Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği tarafından Kıbrıs'ta düzenlenen Avrupa Birliği fonlarının kullanımı ile ilgili seminere katılan Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza Bandırma'ya döndü.

Çalışma gezisi ile ilgili izlenimlerini aktaran Başkan Yardımcısı Mirza, her bakımdan son derece yararlı geçen gezi programında AB fonlarının kullanımı ve Kuzey Kıbrıs  belediyelerinin çalışmaları ile ilgili geniş kapsamlı görüşmeler yaptıklarını söyledi. Mirza, heyeti ağırlayan Kıbrıs Belediyeler Birliği Başkanı de olan Güzelyurt Belediye Başkanı Mehmet Özçınar ve Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal ile ikili görüşmelerde bulunduğunu, toplu görüşmelerde de Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği heyeti adına konuşmaları kendisinin yaptığını belirtti.

Elli kişilik Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği heyeti ile, geçtiğimiz Perşembe günü başlayan Kıbrıs gezisinin Pazar günü sona erdiğini belirten Dursun Mirza, "Gezi kapsamında öncelikle Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusunda görüşmeler yapıldı. Daha sonra Kıbrıs Belediyelerinin AB fonlarını kullanma konusundaki deneyim ve düşüncelerini dinleme olanağı bulduk. Bu konuda yararlı bilgiler edindik. AB fonları genelde altyapı, atık su arıtma tesisi ve katı atık işleme tesisleri için kullanılıyor. Sosyal konularda da AB fonlarından yararlanılıyor. Bu görüşmelerde, Bandırma'da kurulacak arıtma tesisi ve katı atık işleme tesisi için AB fonlarından yararlanma konusunda sürdürdüğümüz çalışmalar için, son derece yararlı bilgiler edindik" dedi.

Kıbrıs'a giden heyette, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Bağcılar ve Şişli Belediye Başkan Yardımcıları ile İstanbul'un çeşitli ilçe belediyelerinden belediye meclis ve encümen üyelerinin yer aldığını dile getiren Başkan Yardımcısı Mirza, Kıbrıs programında ayrıca kültür turu ile Lefkoşe ve Magosa'daki tarihi ve kültürel değer taşıyan yerleri inceleme olanağı bulduklarını, Maraş bölgesini de
gezdiklerini belirtti.

Girne'de kaldıkları otele gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile de görüşme olanağı bulduğunu belirten Dursun Mirza, "Sayın Cumhurbaşkanı'na Belediye Başkanımız Sedat Pekel ve tüm Bandırmalıların selamını ileterek kendisini Bandırma'ya davet ettim. Bandırma'yı yakından bildiğini ifade eden sayın Cumhurbaşkanı bu davetimizden çok memnun kaldı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 18:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?