7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

MİT Binası önünde bomba paniği

Balıkesir'de, Milli İstihbarat Teşkilatı  Bölge Müdürlüğü önünde park edilmiş haldeki bir aracın altına şüpheli paket konulduğu ihbarı paniğe yol açtı. 

Bomba ihtimali üzerine çok sayıda polisin sevk edildiği MİT binasının çevresi güvenlik çemberiyle kuşatılırken, trafik akışı kesildi. Öğle saatlerinde gerçekleşen olay, MİT binasının çevresinde heyecanlı dakikalar yaşanmasına yol açtı. TEM, Önleyici Hizmetler ve Asayiş Şube'ye bağlı çok sayıda ekip kısa sürede olay yerine intikal etti. MİT Bölge Müdürlüğü'nün karşısındaki bir arsada park edilmiş haldeki 10 FA 930 plakalı BİS model kırmızı otomobilin altına, kimliği belirsiz bir gencin yaklaşıp elindeki paketi aracın altına yerleştirmeye çalıştığı öne sürüldü. Çevre binalardan bunu fark eden bir vatandaşın bağırmasıyla paniğe kapılan şüphelinin elindeki paketle beraber olay yerinden kaçtığı belirtildi. 

MİT Başkanı da şüpheli paket olayıyla ilgili çalışmaları yerinde izledi. Terör ve güvenlik şubeden uzman ekiplerinin detaylı bir inceleme yaptığı olay yerinde şüpheli pakete rastlanmadı. Çevrede panik ve heyecan yaşanmasına yol açan olayla ilgili soruşturma sürüyor. Polis, eşkali belirlenen ancak kimliği henüz tespit edilemeyen 16 yaşlarındaki şüpheliyi arıyor.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 17:32:40
Güncelleme :26 Mayıs 2006 Cuma 17:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?