6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Miting fareleri yakalandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi tarafından düzenlenen Balıkesir mitinginde vatandaşların ceplerinden para çalan yankesiciler suçüstü yakalandı. Miting takibi için Ankara'dan geldikleri belirlenen şüphelilerin üzerinde AK Parti'nin miting listesi bulundu.

Balıkesir'deki mitingde bin 500 polis memurunun görev aldığı öğrenilirken, alandaki vatandaşların arasına karışan çok sayıda sivil polis memuru hırsızlara göz açtırmadı. Yanına yanaştıkları vatandaşların ceplerinden para çaldıkları belirlenen 3 kişi, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bağlı sivil ekipler tarafından suçüstü yakalandı.

Ankara'dan geldikleri belirlenen H.C. (36), C.Ş. (29) ve Z.Y.'nin (50) Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları sırasında üzerlerinde
yapılan aramalarda, AK Parti'nin bir haftalık miting programını gösteren liste ele geçirildi. AK Parti'nin 12 Mart (Niğde, Osmaniye), 13 Mart (Eskişehir), 14 Mart (Yalova, Bursa), 15 Mart (Balıkesir ve İzmir) ve 16 Mart (Sakarya ve Tekirdağ) ile CHP'nin 12 Mart tarihindeki Kırşehir ve Amasya mitinglerinin yazılı olduğu notlar ile yaklaşık 2 bin 500 TL paraya el konuldu. Miting miting dolaşan yankesicilerin Başbakan'ın konuşmaya çıkacağı anda işlerini halledip kısa sürede çok sayıda kişinin parasını alarak mitingden ayrıldıktan sonra, partinin diğer şehirdeki bir sonraki mitingine katıldıkları belirlendi. Şahısların, şu ana kadar katıldıkları mitinglerde çok sayıda vatandaşın parasını çaldığı belirtildi.

Hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası bulunan "miting fareleri" Balıkesir'de yakalanınca listelerinde bulunan AK Parti'nin İzmir, Sakarya ve Tekirdağ mitinglerine katılamadı. Şüphelilerin sevk edildikleri adli makamlardaki sorgulamaları devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 10:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?