7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Mizahçılar Fransa'yı karikatürize etti

Balıkesir'de mizah ustaları, Fransa'ya karikatürleriyle tepki gösterdi.
 
Sözde "Ermeni soykırımını inkar yasa tasarısı"nı kabul eden Fransa'ya karikatüristler de tepki gösterdi. Balıkesir'de kurdukları karikatür grubuyla ülke çapında başarılı çalışmalara imza atan mizah ustaları, Fransa'ya tepkilerini karikatürleriyle gösterdi. Profesyonel karikatüristlik yapan fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer, diş hekimi Mete Ağaoğlu ve resim öğretmeni Mehmet Zeber biraraya gelerek, Fransa'ya tepki amacıyla Bakkal ve Bayiler Odası'nın da ricasıyla 2 karikatür çizdi. Karikatürlerden birinde Fransa, yalan söyledikçe terleyen ve Ermeni bayraklı burnu hep uzayan Pinokyo'ya benzetildi. Diğer karikatürde ise, Fransa'nın sembolü Eyfel Kulesi elinde Ermeni bayrağı sallarken çizildi. 

Ahmet Esmer, "Bu olaya tepkimiz karikatürle olsun istedik, reaksiyonumuzu bu karikatürlerle gösterdik. Herkes gibi biz de bu olayı kınıyoruz. Ermeniler'le aramızda olan meseleye Fransa niçin karışıyor? O bakımdan çok üzüntülüyüz. Bu karikatürleri çizdik, vitrinlere asılacak hepsi. Fransa'yı Eyfel Kulesi simgeliyor. Kulenin başına Fransa bayrağı diktik. Eyfel Kulesi'ni bir Fransız'a benzettik, elinde Ermeni bayrağı sallayan bir Eyfel Kulesi" dedi.
 
Mete Ağaoğlu da, "En iyi işlerden biri olarak yaptığımız karikatürle tepki vermek istedik. Karikatürde Fransa vatandaşları ve Fransa devletinin gittikçe Pinokyo'ya benzediğini anlatmaya çalıştık. Yalan söyledikçe terleyip burnu uzuyor. Fransa'nın burnunu Ermenistan'ın bayrak gönderi şeklinde düşündük" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 14:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?