6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Morgda cenazeler karıştı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşlı bir kadının morga kaldırılan cenazesi yanlış aileye teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, Ayvalık'ta önceki akşam evinde vefat eden 95 yaşındaki Ayşe Can, yakınları tarafından Ayvalık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yine aynı gün Ayvalık'ta vefat eden Cemile Sönmez'in cenazesi de morga kaldırıldı. Cemile Sönmez'in yakınları aynı gün kendilerine teslim edilen ve anneleri zannettikleri Ayşe Can'ın cenazesini alarak Aydın'ın Kuşadası ilçesine yola çıktı.

Ertesi gün sabah Balıkesir'in Gömeç ilçesinde defnedilecek olan Ayşe Can'ın yakınları hastane morguna geldiklerinde büyük bir şok yaşayarak cenazenin kendilerine ait olmadığını fark etti. Aile, cenazelerinin değişmiş olduğunu anlayarak Ayvalık Belediyesi ve hastane yetkililerinden yardım istedi.
Ayvalık Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi'nin yardımları ile cenaze yakınlarına ulaşılarak ortak bir noktada buluşulması istendi.

Her iki cenaze de öğle saatlerine doğru yola çıkarılarak İzmir'in Aliağa ilçesinde gerçek sahiplerine teslim edildi.
Ayşe Can'ın cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Balıkesir'in Gömeç ilçesi Hacıhüseyinler köyünde toprağa verildi. Yaşlı kadının acılı oğlu İsmail Can ise duruma tepki göstererek, "Böyle büyük bir hata yapılmamalıydı. Annemin cenazesi Almanya'ya gitseydi veya toprağa verilseydi ne olacaktı? İyi ki erken fark edildi" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 18:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?