6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Motokros yarışları nefes kesti

Türkiye Motosiklet Federasyonu  tarafından düzenlenen Türkiye Motokros Şampiyonası 2. ayak yarışı, Balıkesir'in Susurluk İlçesi'nde yapıldı. 

Nefes kesen yarışların sonunda TMF GP'sinde milli sporcu Şakir Şenkalaycı Türkiye şampiyonu olurken, Susurluk Belediye Başkanı İsmail Güneş'in sahibi olduğu Ulusoy tesisleri adına yarışan İbrahim Taş 2. oldu. 

Bu sene tamamlanan ve Türkiye'nin en iyi yarış parkuru ilan edilen Balıkesir'in Susurluk İlçesi'ndeki parkurda yapılan yarışlara yaklaşık 50 sporcu katıldı. Yarışları yaklaşık 5 bin seyirci heyecanla izledi. Balıkesir Motosiklet Kulübü'nün (BMS) kusursuz organizasyonuyla gerçekleşen yarışlarda, ilk yapılan antrenmanların ardından ikinci gün kıyasıya bir mücadele gerçekleşti. 
Teknik, beceri, cesaret ve dengenin buluşma noktası olarak nitelenen motokros yarışları, pilotların hünerlerini segrilediği bir görsel şölene dönüştü. Çaylak Mevkii'ndeki parkura akın eden vatandaşlar, ulusal statüdeki spor etkinliği için Belediye Başkanı İsmail Güneş'e teşekkür etti. 

TMF yetkililerinin de övgüyle söz ettiği Susurluk parkurunda uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını ifade eden ve böyle bir yarışın Susurluk'ta yapılmasını isteyen Belediye Başkanı İsmail Güneş, parkurdaki seyirci tribünleri için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den destek isteyeceklerini söyledi.

İki gün süren yarışların neticeleri ise şöyle:
"MXC 1 C'de Deniz Gencel 1., Hakan Karadutlu 2., Selçuk Atay 3., 2 C'de Nural Gürcan 1., Orhan Tuna 2., Ahmet Şen 3., MX 1 B'de Murat Korkmaz 1., Hayati Söyler 2., Fahrettin Altınkök 3., 2 B'de Hakan Kitapçı 1., Semih Erkal 2., Engin Kır 3".
Her grubun ilk 3 sporcusunun yer aldığı TMF GP yarışlarında ise Türkiye'yi uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil eden milli sporcu Şakir Şenkalaycı şampiyonluğu bırakmazken, İbrahim Taş 2. ve Hakan Karadutlu 3. oldular.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 18:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?