6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Motorize ekipler göz doldurdu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 10 Nisan Polis Haftası çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor.
İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaklaşık 10 gündür sürdürdüğü Polis Haftası kutlamalarını bugün tamamladı.

Satranç turnuvası, halı saha futbol turnuvası, şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları gibi farklı etkinlikler yapan müdürlük, sabah saatlerinde Şehit Hamdibey Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan 10 Nisan Polis Günü programı, yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü binası bahçesinde devam etti. Programın açış konuşmasını yapan İlçe Emniyet Müdürü Cumali Topaş, günün anlam ve önemini vurguladı. Daha sonra, şiir, kompozisyon, resim ve satranç yarışmalarında derece alanlara ödülleri verildi.

Protokol mensupları, polis aileleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda folklor gösterili yapıldı. Bu arada davetliler, unutamayacakları bir gösteri izledi. Müdürlük binası önündeki Yılmaz Akpınar Bulvarı'nda sıralanan polisler, resmi geçidin ardından nefes kesen bir şov yaptı. Motorize timler, tehlikeli hareketler sergiledi ve yürekleri ağızlara getirdi. Gösterilerde en çok ilgi çeken ise, yanan bir çemberden motosikletli timlerin hızla geçişi oldu. Gösterinin ardından, İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki tüm araçlar sırayla geçiş yaptıktan sonra şehir turu attı.

Gösterilerin ardından protokol mensupları, Havran Emniyet Müdürlüğü'nün 'Polis ve Halkım' konulu fotoğraf sergisini gezdi. Fotoğrafçılık sanatına tutkunluğu ile tanınan Havran Kaymakamı Fatih Genel, sergi hakkında bilgiler verdi. Protokol ve davetliler son olarak yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını gezdi. Etkinlikler kapsamında, ilçenin Yeşil Camii'nde ve Cuma namazı öncesinde şehit polisler için mevlit okundu ve namaz çıkışında halka pilav ikramında bulunuldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 13:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?