6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Motosikletli kapkaççılar yakalandı

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde bir haftadır polis ve jandarma tarafından aranan motosikletli kapkaççılar, Akçay tatil beldesindeki son kapkaç olayının ardından yakalandı.

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte nüfusu yaklaşık 6 kat artan Akçay beldesinde tatil yapan genç bir kız, gece saat 23.00 civarında motosikletli kapkaççıların saldırısına uğradı. Kardeş oldukları öğrenilen kapkaççılar Sait E. ile Cahit E., arkadaşları ile birlikte Akçay'dan Altınkum sahiline yürüyen genç kızın yanına motosikletle yaklaşıp omzundaki çantayı alarak kaçtı. Plakasız motosikleti polise ihbar eden gençler, çalınan çantada 25 TL ile kimlik, banka kartları ve özel eşyaların olduğunu bildirdi.

Motosikletli kapkaççıların izini süren polis ekipleri, iki kapkaççıyı da yaklaşık yarım saat süren kovalamacanın ardından Edremit Şehit Hamdibey Stadyumu'nun arka tarafında kıstırarak yakalamayı başardı. Körfez Polis Merkezi'ne götürülen şahıslar, doktor raporu alındıktan sonra Akçay Polis Merkezi'ne götürülerek gözaltına alındı. Kapkaç olayı ile bağlantısı olduğu öne sürülen A.T. (17) isimli genç de diğer kapkaç zanlıları ile birlikte Edremit Adliyesi'ne götürülerek hakim karşısına çıkarıldı.

Akçay Polis Merkezi'ne girerken A.T. isimli zanlının elinde battaniye ve yastık olması halkın dikkatini topladı. Aynı kapkaççıların, Altınoluk beldesinde geçtiğimiz günlerde yine motosikletle bir kişinin boynundan altın kolyesini gasp ederek kaçtıkları, ayrıca Zeytinli beldesinin Altınkum Mahallesi'nde de motosikletle 4 ayrı kapkaç olayını gerçekleştirdikleri ve bir haftadır jandarma tarafından arandıkları öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 16:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?