3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Müftülükten 'taşıyıcı anne' açıklaması

Balıkesir İl Müftülüğü, taşıyıcı anneliğin İslam dinine göre caiz olmadığı bildirdi. 

Balıkesir İl Müftülüğü, internet ve telefon yoluyla gönderilen birbirinden ilginç sorulara muhatap oluyor. Bazen bireysel olarak da başvuran vatandaşlar, merak ettikleri ve kafalarına takılan soruların cevabını alarak rahatlıyor. Müftülükte görevli İl Vaizi Halil Taş, internet ve telefon yoluyla ulaşan ya da bizzat ziyaret eden vatandaşların kendilerine son derece ilginç sorular yönelttiklerini, bunların her birine mümkün oldukça cevap verip vatandaşları aydınlatmaya, doğru bilgi vermeye gayret gösterdiklerini söyledi. 

Balıkesir İl Müftülüğü'nün internet sitesindeki "Taşıyıcı annelik caiz midir?" sorusuna cevap veren Halil Taş, bunun çok hassas bir konu olduğunu belirtti. İl Vaizi Taş, "Anneden alınan yumurta ile babadan alınan spermin laboratuvar ortamında döllenmesiyle oluşan embriyonun, başka bir kadının rahmine yerleştirilmesi anlamına gelen taşıyıcı annelik, İslam dinine göre caiz değildir. Ayrıca kocası dışında yabancı bir erkekten alınan spermle bir kadının gebeliğini sağlayan sperm bankası yöntemi de insanlık duygularını rencide etmesi ve zina unsurları taşıması sebebi ile caiz değildir" açıklamasını yaptı. 

Balıkesir veya il dışından herkesin 'www.balikesirmuftulugu.gov.tr' adresi üzerinden soru sorabileceğini belirten Halil Taş, vatandaşların bire bir görüşerek de bilgi alabileceğini hatırlattı. Bir ailenin müftülüğe başvurarak üçüz bebek beklediklerini ancak doktorun hepsini kurtarmak adına birisini alma taraftarı olduğunu ve ailenin bu konunun dinen bir sakıncası olup olmadığını sorduğunu da anlatan Taş, "Anne rahmine düşen çocuğu öldürmekle, hayatta olan sağ çocuğu öldürmek arasında dinen fark yoktur. 

Aile, gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra yanımızdan ayrıldı. Bir süre sonra aileyle yolda karşılaştık. Arabanın arkasındaki üçüz bebeklerini gösterdiler. Aile, verdiğimiz bilgi için müftülük yetkililerine teşekkür etti" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 11:48:11
Güncelleme :11 Eylül 2008 Perşembe 11:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seval unal IP: 94.208.18.xxx Tarih : 16.09.2008 15:42:38

ben kesinlikle boyle biseyi onaylamiyorum boyle bisey olamaz yani benim bebegimi baskasi tasiyamaz eger bebegim olmuyosa evlatlik edinirim asla boyle yollara basvurmam tesekkurler.