3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Muhasebecilere eğitim semineri

Sosyal Güvenlik İl Müdürü (SGK) İsmail Sevinç, Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (SMMMO) düzenlediği seminere katılarak üyeleri bilgilendirdi. 

Seminerin açılış konuşmasını yapan SMMMO Başkanı Onur Yılmaz "Nimet ve külfet dengesini iyi oluşturmak gerekli. Meslektaşlarımız zor şartlarda çalışıyor, ışıkları sabahlara kadar yanıyor. 15 Haziran'da Türk Ticaret Kanunu meclise gelecek. Balıkesir, Türkiye'nin 10. büyük odası, 925 üyenin 562'si serbest muhasebeci, bunların hepsine aynı anda eğitim vermek çok zor. Bizim bu yönde çalışmalarımız oluyor.Yeni hizmet binamız 400 kişilik amfi tiyatro ve dersliklerle 15 Haziran'da yapılacak, genel kurul öncesinde hazır olacak." dedi. 

SGK İl Müdürü İsmail Sevinç, oda üyelerini prim borçlarının yapılandırılması hususunda aydınlattı. Sevinç "Sosyal Güvenlik Kurumu yeni bir sayfa açtı. Kurum bu borçlardan kurtulmak istiyor. Bundan sonra böyle bir fırsatın olmayacağını belirtmek isterim. Önemli kolaylıklar sağlandı. Borçluların 28 Temmuz'a kadar başvuruda bulunmasını bekliyoruz. 1 Temmuza'da yürürlüğe girecek olan istihdam paketinin bazı maddelerinin genelge halinde yayınlanması için hazırlıklar yapılıyor. Buna göre işveren 18 - 29 yaş arası işçi çalıştırırsa ve çalışan bayan ise bu kişinin işveren payının tamamı devlet işsizlik fonundan karşılanacak. Bu yasa yürürlüğe girdikten sonra ilk yıl tamamını, ikinci yüzde 80 ini, üçüncü yıl yüzde 60'ını karşılayacak ve pay giderek azalacak." dedi. 

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 11:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?