6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Muhtar hukuk mücadelesini kazandı

Balıkesir’in Edremit ilçesi Kızılkeçili köyünde muhtarlığa seçilen ancak, ilçe İdare Kurulu tarafından görev verilmeyen emekli öğretmen Ali Deveci, hukuk mücadelesini kazandı. Deveci, seçimlerden yüz gün sonra muhtarlığa oturabilmenin sevincini yaşayacak.

Bilindiği üzere 29 Mart yerel seçimlerinden sonra ilçe İdare Kurulu tarafından görev verilmeyen Ali Deveci, Balıkesir İdare Mahkemesi’ne müracaat etti. Mahkemenin dünkü duruşmasında yürütmeyi durdurma kararı verildi. Köyde haber büyük sevinçle karşılandı. Vatandaşlar, “Seçimle iş başına getirdiğimiz kişinin görev yapmasının mahkeme kararı ile onanması bizi çok mutlu etti” dediler.

Ali Deveci ise, adalete güveninin her zaman tam olduğunu belirterek, kararın gelmesi sonrası basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi. Kızılkeçili köyü muhtarlığına bu süre içinde birinci aza Galip Altan vekalet etmişti.
Bilindiği üzere kararın Kaymakamlığa tebliğ edilmesinden sonra en geç 7 gün içerisinde İlçe İdare Kurulu tarafından görevin Deveci’ye geri verilmesi gerekiyor.
Deveci’ye ilçe İdare Kurulu, tarafından memuriyetten ayrılma dilekçesini geç vermesi ileri sürülerek Köy Kanunu’nun 33 maddesi 6 bendine göre muhtarlık görevi verilmemişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 17:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?