6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Muhtar olamadan görevden alındı

Edremit ilçesine bağlı Kızılkeçili köyü muhtarlığına seçilen eğitimci Ali Deveci, memuriyetten ayrılma dilekçesini zamanında vermediği gerekçesiyle görevinden alındı.

29 Mart tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerini kazanarak Kızılkeçili Köyü Muhtarı seçilen Ali Deveci, seçimlerin ardından İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alarak muhtarlığa başladı. Edremit Lisesi Müdür Vekili olan ve emeklilik dilekçesini de veren Ali Deveci, Edremit İlçe İdare Kurulu'nun 9 Nisan 2009 tarihli kararıyla görevden alındı. Deveci'nin devlet memurluğundan ayrılma dilekçesini 5 gün geç verdiği bildirildi.

Köylüler, seçtikleri muhtarın görevden alınmasına tepki gösterdi.
Ali Deveci, hakkını kanun nezdinde arayacağını söyledi. Deveci, "Türkiye'de böyle bir uygulama ilk kez oluyor. Ben mazbatamı almadan emeklilik dilekçemi verdim, görevden alınmam için hukuki bir engel yok. Sizler sakin olun, kanunlara karşı gelmeyin. İdare mahkemesinin adil kararı vereceğine inanıyorum. Şu anda yasalar çerçevesinde ihtiyar heyeti muhtarlık hizmetlerini yürütmekte, hizmette bir aksama olmayacak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 18:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?