6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Muhtarın kanalizasyon isyanı

Balıkesir'in merkez Aliağa köyü muhtarı Zeynel Güngören, köyüne 8 yıldır kanalizasyon yapılmadığını belirterek tepki gösterdi.


Balıkesir Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin toplantısında söz alan merkez Aliağa köyü muhtarı Zeynel Güngören, köyün en önemli sorunu olan kanalizasyon meselesinin çözülmesini istedi. Emekli polis olan Zeynel Güngören, ikinci dönem seçildiği muhtarlık görevi süresince kanalizasyon için çaba sarf ettiğini anlattı. Zeynel Güngören, "Kanalizasyon projesi 2001 yılında Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nce hazırlanmış. Ancak, bugüne kadar kanalizasyon yapılmadı. Evsel atıklar, hayvan idrarları ve foseptik kuyusu olmadığından tuvalet ayakları sokaklara ve yollara akmaktadır. Sayın valimden randevu almak sureti ile iki sefer bu konuyu arz ettim. İlgili kurum ve kuruluşlara yazılı ve sözlü olarak defalarca bildirdim. Dereköy, Dallımandıra, Naipli ve Bakacak köyleri parke taşı olmakla birlikte Balıkesir merkeze bağlı köylerin yüzde 80'ine parke taşı döşenmiştir. Sayın Başbakanımız, 'kanalizasyonsuz köy kalmayacak' diyor. Parke taşı mı daha önemli, kanalizasyon mu? Ben, köyümün bu kanalizasyon sorununun giderilmesini istiyorum" dedi.


Aliağa köyü sakinleri de köylerindeki kanalizasyon meselesinin çözülmesini beklediklerini belirten muhtar Zeynel Güngören, bu sorunlarının, "programa alınmamış" bahanesiyle geçiştirilmemesini istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 08:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?