6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Muhteşem tören

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yılı Balıkesir'de de törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma töreninin ardından stat önünde devam eden tören teşkilat mensupları ve aileleri tarafından coşkuyla izlendi.

Balıkesir'deki törenlere Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Tural, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü A. Fuat Öztürk, Polis Emeklileri Derneği Başkanı Adil Çelik, MİT Bölge Müdürü ile teşkilat mensupları ve eşleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Polis Meslek Yüksek Okulu halk oyunları ekibinin folklor gösterisi sunduğu törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Balıkesir Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, Türk Polis Teşkilatı'nın halktan güç ve moral aldığını, halkın can ve mal güvenliği ile asayişin sağlanması için oldukça güç ve önemli bir sorumluluğu 164 yıldır büyük bir özveriyle yerine getirmekte olduğunu söyledi.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirten Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, "Çağdaş dünyanın, en saygın polis teşkilatları içerisinde yerini almış Türk Polis Teşkilatı olarak, bugünü yüksek görev bilinci ve hizmet aşkıyla demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilkelerinin, laik Cumhuriyetin teminatı olarak, halkımızla birlikte coşku içerisinde kutlamanın kıvanç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak gibi, çok onurlu ve şerefli bir görevi yerine getiriyoruz. Bu hizmetleri yerine getirirken en önemli gücümüz, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, Anayasa ve yasaların verdiği güçle yüce halkımızın desteği ve güvenidir. Tüm çabamız, toplumsal barışı ve huzuru sağlanmış, güçlü ve güvenli bir Türkiye'dir" dedi.

Emniyet müdürünün konuşmasının ardından devam eden törende resmi geçit yapıldı. Bayan polislerin de yer aldığı, "robocop"lar ile tören birliklerinin geçişi ilgiyle izlendi. Motorlu Yunus timlerinin gerçekleştirdiği gösteri ve şovlar törenlere ayrı bir renk katarken protokol tribünü önündeki gösteride iki motorun çarpışması herkesi korkuttu. Protokolü selamlamak için duracakları sırada biri diğerine çarpan motorlar devrilmekten son anda kurtulurken, vali ve beraberindekiler ile tüm davetliler alkışla moral desteği verdi. Nefes kesen gösterilerin ardından zırhlı araçların da bulunduğu polis araçları da resmi geçide katıldı.

Törenin başında bayan polis memurları tarafından hem protokol üyeleri hem diğer davetliler ve törene katılanlara kırmızı karanfil dağıtıldı. Balıkesir'de 1 haftadır çeşitli etkinlilerle devam eden polis haftasıyla ilgili kutlamalar sırasında Emniyet Müdürü Coşkun Hayal ve Polis MYO Müdürü Fuat Öztürk, Vali Hatipoğlu ile birlikte tüm üst düzey erkanı makamlarında ayrı ayrı ziyaret etti. Teşkilat mensuplarının gönüllü kan bağışında bulunduğu hafta içinde çeşitli sivil toplum kuruluşları ziyaret edildi. Şehit emniyet mensupları kabirleri başında anılırken, şehitler için mevlit okutuldu. İlköğretim okulu öğrencilerinin sinemaya götürüldüğü etkinlik haftası bugün gerçekleşen resmi tören ile sona erdi. Balıkesir Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, öğleden sonra da makamında tebrikleri kabul etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 18:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?