2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Müjde! Havalar ısınıyor

Tükiye'yi etkisi altına alan soğuk hava yurdu terk ediyor. Hafta sonu sıcak hava geliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Marmara Bölgesi'nde etkisini gösterecek lodos sıcaklıkları 13 dereceye kadar artıracak.

Günlerdir kar ve yağmur ile uğraşan Marmara Bölgesi'ndeki vatandaşların bir çoğu ısınan havalar ile birlikte rahat bir nefes alabilecek. Önceki gün bölgede ölçülen hava sıcaklıklarına göre Bursa 'da gece en düşük sıcaklık eksi 6.4, Balıkesir'de eksi 4.4 ve Yalova'da eksi 2. 8 derece olarak kaydedilmişti. Söz konusu sıcak hava dalgasının gelmesi ile bölgedeki sıcaklık 8-10 derecelik yükselme eğilimine girecek. Böylece Bursa ve Balıkesir'de sıcaklıklar 11, Yalova'da ise 13 dereceye kadar artacak.

Geçtiğimiz gün gündüz sıcaklığının dahi 2 derece olarak ölçüldüğü Bursa'da cuma günü başlayacak ve cumartesi günü etkinliğini artıracak lodosla birlikte sıcaklar artmaya başlayacak.Bursa üzerinden Marmara Bölgesi'nin içlerine doğru ilerleyecek olan sıcak hava dalgası bölgedeki yaşamı olumlu yönde etkileyecek.

Marmara'da başlayacak ve cumartesi günü etkisini artıracak lodosla birlikte haftasonu hava sıcaklığı 13-15 dereceye kadar çıkacak.


 

...
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2012 Perşembe 12:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?