7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Mülteci teknesi battı: 2 kişi kayıp

Yasadışı yollardan Yunanistan'a ulaşmaya çalışan 28 Afganistan uyruklu mültecinin bulunduğu tekne, Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi açıklarında battı. 10 kişi taşıma kapasitesi olan teknedeki 26 kişinin kurtarıldığı mültecilerden biri bayan 2 kişinin ise arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. 

Edinilen bilgilere göre, 1'i bayan 28 Afganistan uyruklu mülteci sabah saatlerinde İstanbul Zincirlikuyu'dan otobüsle Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde akşam saatlerinde indirildi. 

İnsan tacirlerinin kişi başı bin 500 dolar aldıkları mülteciler burada 10 kişilik bir tekneye tıka basa 28 kişi bindirildikten sonra açıldılar. Tekne aşırı yük nedeniyle saat 20.00 sıralarında Altınoluk Sahili'nin 20 mil açıklarında battı. Boğulmamak için yardım isteyen mültecilerin çığlıklarını balıkçılar duydu. 

Durum hemen jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekiplere bildirildi. İki saate süren çalışma sonunda 26 mülteci sağ olarak kurtarıldı. 1'i bayan 2 kişiden ise umudun kesildiği ancak arama çalışmalarının sürdürüldüğü öğrenildi. Kurtarılan kişilere ilk müdahaleleri 112 Acil Servis tarafından yapıldı. Kurtarılan mültecilerden durumu ağır olan bir kişi ise Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer mülteciler Altınoluk Jandarma Karakolu'na götürüldü. Mültecilerin işlemlerinin ardından sınırdışı edileceği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2006 Pazartesi 01:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?