6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Mülteciler adayı ateşe verdi!

Filistin’i terk ederek kendilerine güvenilir bir ülke bulmak için yasa dışı yollarla Türkiye’ye gelen 10 mülteci, kendilerini Yunanistan’a geçirecek olan insan tacirlerine, dumanla yerlerini göstermek için Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Maden Adası’nda yangın çıkarttı.

Edinilen bilgilere göre, yaşları 22 ile 15 arasında değişen Filistin uyruklu 10 mülteci, ülkelerini terk ederek insan tacirleri aracılığıyla Türkiye’ye geldi. Ayvalık Maden Adası’nda bırakılan mülteciler, kendilerini alacak olan insan tacirleri ile adada buluşmak istedi. Sadece deniz yoluyla ulaşım sağlanabilen Maden Adası’nda yerlerini belirtmek için ateş yakan mülteciler, dumanla işaret vermek istedi.

Yaktıkları ateşin kontrolden çıkartan mülteciler, maki bitki örtüsü ve az miktarda ağaç bulunan adada yangın çıkarttı. Alevlere Ayvalık ilçesinden müdahale edilemedi ve rüzgarın da etkisiyle yangın kendiliğinden söndü.

İnsan tacirleriyle buluşamayan 10 Filistinli mülteci, karşılarında güvenlik güçlerini görünce şaşırdı. Jandarma tarafından göz altına alınarak muhafaza edilen mültecilerin sınır dışı edilecekleri öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 15:22:01
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 20:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?