3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Mum ışığında yaşamaktan kurtuldular

Balıkesir'in Sındırgı ilçesine bağlı Aktaş köyünde 80 yıldır mum ışığında yaşam süren vatandaşlar, elektriğe kavuştu. 

Aktaş köyü Çalıkonağı Mahallesi'ne test için elektrik bağlandığı açıklandı. Yaklaşık 80 yıldır elektriksiz olan köyde aileler büyük zorluk çekerken, okula giden çocuklar ise mum ışığında ders yapmaya çalışıyordu. Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu'nun talimatıyla köye elektrik ulaştırıldı. Aktaş Çalıkonağı Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet Yıldız, elektrik getirilmesi için Başbakanlığa da yazılı talepte bulunmuştu. Başbakanlığın, Balıkesir Valiliği'ne havale ettiği müracaatla ilgili inceleme yapan TEDAŞ Müdürlüğü, bölgenin coğrafi uzaklığı sebebiyle elektrik götürülmediğini, ihtilaç sahibinin hat masrafını karşılaması halinde elektrik bağlayabilecekleri şeklindeki resmi yazısı büyük tepkilere yol açmıştı. Konuyla ilgili haberlerin ardından Vali Hatipoğlu'nun emriyle yeniden durum değerlendirmesi yapan yetkililer, Çalıkonağı'na elektrik ulaştırmak için seferber oldu. Sındırgı Kaymakamlığı, İGM üyeleri ve köy muhtarlığının girişimleriyle sorunun çözümüne katkı sağlandı. Hayatlarında elektrik olmayan köylülerin ilk defa evlerine gelen elektrikle dünyaları aydınlandı. Büyük sevinç yaşayan Çalıkonaklılar, başta Vali Selahattin Hatipoğlu olmak üzere tüm yetkililere şükranlarını sunarken, konuyu haber olarak kamuoyunun gündemine sunan basın kuruluşlarına teşekkür etti. 

Aktaş Çalıkonağı'nın elektriğe kavuşmasına en çok sevinen okula giden çocuklar oldu. Adeta bayram havası yaşanan köydeki çocuklar, "Bundan sonra derslerimizi mum ışığında çalışmak zorunda kalmayacağız. Bizim de evimize elektrik bağlandı. Derslerimize daha çok çalışacağız. Vali Selahattin Hatipoğlu'na, Kaymakam Beye teşekkür ediyoruz. Yolumuz ile küçük bir köprü yapılırsa kışın ulaşımda kolaylık sağlanacak" diye konuştu. 

Vatandaşlar, okula giden çocukların taşımalı eğitim gördüklerini, yol olmadığı için kışın yarım kilometre mesafedeki anayola çamurda yürüdüklerini, kış mevsiminde yağışların çok olduğu bazı aylarda derenin geçit vermediğini, köprü olmadığı için de ulaşımın mümkün olmadığını belirterek, bu sorunlara da el atılmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 19:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?