3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Mumcu: DP ile birleşebiliriz!

Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, Demokrat Parti (DP) ile birleşme çalışmalarıyla ilgili olarak, "Geçmişte yaşadığımız tatsız şeylerin hatırası henüz içimizden çıkmadı. Biz mağdur edildik. Herşeye rağmen, asıl olan Türkiye'dir, asıl olan memlekettir. Eğer iyiniyetli, hakkaniyetli ve adaletli bir çözüm varsa olur" dedi.

Mumcu, Balıkesir'de düzenlediği basın toplantısında, merkez sağda yeniden başlatılan birleşme görüşmeleri için zamana ihtiyaç olduğunu, 2 parti arasında karşılıklı iyiniyet beyanından ibaret denilebilecek bir başlangıç yaşandığını kaydetti.

DP ve ANAVATAN arasındaki görüşmelerin sonuçlanıp sonuçlanmayacağının ve nereye varacağını henüz bilmediğini ifade eden Mumcu, şunları söyledi:

"Geçmişte yaşadığımız tatsız şeylerin hatırası henüz içimizden çıkmadı. Biz mağdur edildik. Herşeye rağmen, asıl olan Türkiye'dir, asıl olan memlekettir. Eğer iyiniyetli, hakkaniyetli ve adaletli bir çözüm varsa olur. Zaten adaleti ve hakkaniyeti olmayan birşeyin sonuç alması mümkün değildir. Bu müzakerelere 'hayır' demiyoruz. Ama 'oldu bitti' havası da yaymak istemiyoruz. Birleşmenin başarılamamasının, millette yeni bir hayal kırıklığına yol açmasından endişe ederiz. Henüz hangi aşamada olduğumuzu ben de bilmiyorum. Hep beraber bakacağız. Bunun zamana ihtiyacı var."

aa
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 23:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?