6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Mumcu'ya karanfilli anma

Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 16. yılında törenlerle anıldı. Balıkesir'de, gazeteciler, siyasiler ve sivil toplum örgütlerinden oluşan bir grup, uğradığı bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu anarak, ellerinde karanfillerle yürüyüş düzenledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şubesi'nin tertiplediği, Uğur Mumcu'yu Anma Etkinliğine, CHP İl Başkanı İrfan Barış, DSP Belediye Başkan Adayı Sezgin Dedeoğlu, ADD Şube Başkanı Mürüvvet Keleş, ADD ile CHP ve DSP gençlik kolları, THK Balıkesir Şubesi, Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-İş şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği temsilcileri düzenleyici olarak katıldılar.

Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti (BİGC) Başkanı Ramazan Demir ve programı takip eden muhabirler de törene katıldı. Atatürk Anıtı'nda törende çelenk sunulup saygı duruşunda bulunan topluluk, Uğur Mumcu'nun kısa hayat hikayesini dinledikten sonra Anıt'tan ayrılıp Uğur Mumcu Kavşağı'na yürüyüşe geçti.

Ellerinde karanfiller ve pankartlarla şarkılar söyleyen kalabalık İzmir yolunun kesiştiği doğum evi kavşağı olarak da bilinen Uğur Mumcu Kavşağı'nda ayrı bir tören düzenleyerek Mumcu'yu andı. ADD gençlik kollarından birinin basın açıklaması okuduğu kavşakta, daha sonra kalabalık tarafından refüjdeki otların üzerine Uğur Mumcu'nun anısına kırmızı karanfiller bırakıldı.

Gazetecilerin haber çalışması sırasında trafiğin kısa süreli aksadığı Uğur Mumcu Kavşağı'ndaki anma etkinliğinin ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı. Buradaki programın ardından ADD binasında Uğur Mumcu anısına hazırlanan söyleşide Yeni Haber Gazetesi'nin sahibi Ekrem Balıbek tarafından, "Gazeteci Gözüyle Uğur Mumcu" konulu bir konuşma yapıldı. Anma programı, slayt gösteri ve müzik sunumu ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 17:44:12
Güncelleme :24 Ocak 2009 Cumartesi 17:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?